+ Raspundeti subiectului
1 la 15 din 15 m.
Like Tree2Multumiri
  • 1 Post By manyack
  • 1 Post By kata

bovine care nu intra in calduri

Discutia: bovine care nu intra in calduri din forumul Cazuri dificile (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): am cateva bovine ce nu vor nici in ruptul capului sa mi intre in calduri......am incercat cu Romaflavol 2ml ...

Lightbulb bovine care nu intra in calduri

am cateva bovine ce nu vor nici in ruptul capului sa mi intre in calduri......am incercat cu Romaflavol 2ml I.M. ....nici otreaba , apoi am trecut la progesteron 4 ml/zi 7 zile apoi 2ml prooliz....la fel nici o treab ...acum vreau sa incerc cu fertagil....sa vad cine si ce o sa iasa....:< are cineva vreo ideea.....varsta bovinelor este de 1.5 ani iar cea de-a 2 a este de 3 an a fatat de 7 luni si pana acum 2 luni (cand am inceput cokteilurile ) nici un gand de calduri...are cineva vreo ideea prolifica ......
    rsm_bossu i-a placut /a multumit.

2. .
    idee prolifica!!!
    greu
    dar un lucru iti spun lasa le in pace ! , natura o sa si faca treaba, mai precis la primavara o sa intre sigur in calduri , acum in sezonul asta in niciun caz
    nu ai spus nimic de ovare, daca sunt hipotrofice, greu de stimulat ,,mai ales hipotrofia gr 1 ,ovar cat bob de mazare, tot natura rezolva si mancarea buna,
    ce ai gasit la ex tranrectal!?

4. .
    ovaraele sunt normale numai ca la cea care a fatata 1 data unul dintre ele prezinta o modificare ( pp kist )...de aceea am si folosit romflavol ...si apoi cat s mai ast sa si faca mama natura treaba ..dk in 7-8 luni dp fatare nu a intrat in calduri ?

Te rog sa utilizezi limba romana pe acst forum si sa renunti la mirc_isme
    Modificat ultima data de Vet; 08-01-11 la 00:41.

6. .
    vaca are estru sezonier??

8. .
    lasa l vet. sa scrie cum poate!
    dar nu cred ca e un ovar normal., !ori are calduri sterse! ori ...., ce dimensiune are ovarul! fa ex t.r. din 7 in 7 zile sa vezi evolutia!~ si poaTE O PRINZI SI IN CALDURI PRIN MASAJ

10. .
    scz pt off-topic .....masaj i am facut si nick......iar treaba cu ovarul ....unu este normal iar celalalt este cistic ....., calduri sterse fara scurgeri, fara sa fie agitata, sau ma rog o modificare mika a comportamentului ? iar cea de 1.5 ani dc n ua intrat pana acu k doar la examen trans rectal totul parea o.k ?

12. .
    manyack, am modificat eu titlul subiectului cu unul sugestiv sper sa nu te superi. Asa sunt sanse mai mari sa fie gasit de cei interesati.
    Modificat ultima data de Tatal lor; 09-01-11 la 15:53.
    Admin vetforum.ro

14. .
    nu i problema "batrane" noi sa fim "sanitari"...:P

16. .
    @ manyack
    1) Nu exista ROMFLAVOL ! Putina atentie la ce scrie pe sticluta aia nu strica. Daca scriai o singura data romflavol ... consideram ca ai facut o simpla greseala de tastare....dar ai folosit de 2 ori acelasi termen incorect. Denumirea corecta este ROFLAVOL. Suntem totusi medici veterinari...si e bina sa stim ...macar .... ce dracu zemuri varam prin bietele animale.
    2) Nu exista ovar cistic. Chistic este cu totul altceva.
    3)Avand in vedere ca ai terminat o facultate de 6 ani .... te rog sa incerci sa-ti exprimi ideile in limba romana fara sa mai utilizazi prescurtari de genul : scz, nick, dc, k, dk.
    On-topic: Te rog sa ne dai mai multe date despre vacutele astea. Ce halesc, pe unde se plimba, pasune, grajd, productii?
    Daca nu le arde de lugu-lugu din motive de carente alimentare?
    Eu am avut rezultate bune cu roflavolul in sindromul caldurilor linistite astfel: 2 ml i.m.....si daca tot nu si-a manifestat dorintele lubrice ... la 11 zile repet 2 ml roflavol i.m. La 3-4 zile dupa....I.A in orb .... sau monta. E bine sa faci si niste dozari hormonale la anumite intervale de timp....ca sa vezi cam ce treaba fac hormonii aia in vacutele tale...dar aici deja discutam despre niste costuri... .

@kata ovar hipotrofic sau hipoplazic?

18. .
    scuzele de rigoare "vet" .....fa-ma sa inteleg ...ii fac monta dupa 3 zile de cand ii administrez Roflavol ? chiar daca se manifesta sau nu ?

20. .
    da,ii faci monta la 72 ore, repetat la 96 0re, dupa al 2 lea proliz de asta se numeste" monta oarba "nu astepti semnele specifice de calduri ,adica doua insamantari la un interval de 24 0re, conditia este ca acel animal sa aiba un corp galben persistent, altfel faci degeabasi prostanglandina si montele; deci atentie la examenul ovarelor!
    P.S. VET mai las o cu ortografia, asta i breasla !
    problemele de fond ,sunt altele ,la care tu nu vrei sa te implici!
    Modificat ultima data de kata; 19-01-11 la 18:50. Motivul: "ORTOGRAFIA!"

22. .
    am recurs la ideea ta kata si vad ca a dat rezultate....iti multumesc !

24. .
    buna seara..... am intalnit azi o chestie bizara rau de tot ....dupa o fatare ,vaca de 5 vitei, la 3 zile are o cadere de calciu ...se intervine cu "Calciject "produs d maravet 400ml i.v., 100ml vit C de farmavet i.v., 20 ml vit.B1B6 de farmavet i.v. .....aceasta dupa 8 ore tot nu se ridica........ apare un cetatzean cu o ideea bizara ... : " sa se introduca cu ajutorul unei pompe de umflat aer in urger prin mameloane....." , si cetateanu recurge la ideea acestuia....la 10 minute vaca se ridica singura...!!!!!! acum eu va intreb dragi colegi care este explicatia ???????

26. .
    Manyack .... esti medic veterinar?

Manopera si explicatiile o sa le gasesti descrise in orice tratat de reproductie.

Hint: pentru cei care utilizeaza metoda (eu o practic uneori) ... se poate utiliza foarte frumos o branula adaptata la pompa....introducem in mamela doar partea de plastic si merge muult mai bine si mai sigur decat cu alte improvizatii - eu am mai adaptat in acest scop ventil de bicicleta (cel clasic, prevazut cu manson de cauciuc....nu astea compatibile auto) si injector injector mamar.
    Modificat ultima data de Tatal lor; 14-03-11 la 14:15. Motivul: modificat la versiunea cu mai putine caloriit :)

28. .
    VET , nu fi asa de drastic!
    Mai sunt unii care inteleg mai greu"fenomenele" sau poate niciodata
    de ce nu i explici ca la trat iv trebuia sa puna si ceva dexa ca intervine in metab calciului , sau poate ad3 e im, sau si ceva mg , tinand cont de tandemul ca mg,
    iar injectarea de aer empirism cu bune rezultate , face ca sa blocheze lactatia si implicit depletia calciului si astfel se echilibreaza homeostazia calciului, dar nu se recomanda ca compromite lactatia,
    Tatal lor i-a placut /a multumit.

30. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

1. Care este strictul necesar pt deschiderea unui cabinet vet?
    De Ann in forumul Bine ai venit si Administratia forumului
    Raspunsuri: 7
    Ultimul mesaj: 24-01-12, 16:10
  2. cabinete la care ati lucrat sau lucrati
    De corvette in forumul Bucuresti
    Raspunsuri: 6
    Ultimul mesaj: 10-05-08, 15:19
  3. tuberculinare bovine 2008
    De mohora ovidiu cristian in forumul Tratamente
    Raspunsuri: 1
    Ultimul mesaj: 25-03-08, 23:26
  4. Care sistem de examinare vi se pare mai bun?
    De Liberul arbitru in forumul Bucuresti
    Raspunsuri: 11
    Ultimul mesaj: 28-02-08, 13:00
  5. Adevaruri care dor
    De mandru_ca_sunt_mv in forumul Bucuresti
    Raspunsuri: 8
    Ultimul mesaj: 26-02-08, 18:15

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare