Discutia: caine cu intoxicatie la nivel ocular din forumul Cazuri dificile (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): am fost chemat de un proprietar sa consult pacientul: catea de Ciobanesc German, 3 ani, cu conjunctiva bulbara injectata ...
am fost chemat de un proprietar sa consult pacientul: catea de Ciobanesc German, 3 ani, cu conjunctiva bulbara injectata cu sange. La examenul oftalmologic doar conjunctiva bulbara bilaterala aparea intens injectata cu sange, nu si conjunctiva palpebrala. Starea generala a cainelui era foarte buna, apetit, urinare, defecare normale, temperatura 39 C.
Cateaua sta libera in curte, nesupravegheata, nimeni nu a vazut sau auzit ceva deosebit.
I-am recomandat Vitamina C per os 4 cp/zi si solutie oftalmica de Visine/ Nafagal/ Proculin 1 gtt in ambii ochi la 4 ore. Semnele au inceput sa dispara dupa primele doua administrari de picaturi si s-au remis dupa 24 de ore. Am continuat inca doua zile cu tratamentul prescris.
Proprietarii mi-au spus dupa 3 zile de la debut ca vecinul lor si-a stropit pomii impotriva insectelor.
Multumesc colegului CP pentru ajutor