Subiect inchis
1 la 2 din 2 m.

Injectie neglijent facuta (lezare nerv sciatic)?

Discutia: Injectie neglijent facuta (lezare nerv sciatic)? din forumul Cazuri dificile (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Injectie neglijent facuta (lezare nerv sciatic) ? Buna ziua! Am o catelusa de ciobanesc german (vesela, foarte isteata, jucausa ...

Buna ziua!
    Am o catelusa de ciobanesc german (vesela, foarte isteata, jucausa nevoie mare, maninca bine) in varsta de 4 luni (rasa pura cu crupa joasa, inclinata).In urma cu o luna in timp ce se juca cu un Saint-Bernard (cainele unui bun prieten), s-a lovit la ochiul drept (in urma loviturii ochiul a suferit o hemoragie intraoculara-daca as fi stiut atunci ca a doua zi isi va reveni, nu mergeam la doctor pentru nimic in lume).M-am dus cu ea urgent la medicul veterinar care i-a administrat doua injectii: una in piciorul drept, iar in piciorul sting i-a facut tetraciclina uleioasa.In momentul in care i-a facut injectia in fesa stinga catelusa a latrat de durere (dar nu stiu daca din cauza solutiei uleioase sau din cuaza injectiei propriu-zise).Dupa efectuarea injectiei a inceput sa devina foarte nelinistita si nu isi gasea locul.De acolo a inceput intregul calvar.
    A doua zi am vazut ca nu folosea deloc piciorul sting din spate.A treia zi am mers din nou la doctor care mi-a spus ca a facut alergie de la tetraciclina uleioasa si ca o sa isi revina in 2-3 zile.In cea de-a 3 zi a inceput sa calce pe picior dar cu o vizibila nesiguranta (genunchiul piciorului "fugea" cand spre interior, cand spre exterior).M-am dus din nou la medic care mi-a spus sa-i fac frectii cu tinctura de iod.Din momentul acela i-am facut frectii cu tinctura de iod pana in ziua de azi (totul a inceput in ziua de 9 septembrie).
    La sfatul prietenului meu am plecat cu catelusa in a cincea zi (14 septembrie) de la injectie, la Sf. Gheorghe la Doctorul Attila Kondor.In momentul in care i-am spus Domnului Doctor ce s-a intimplat, mi-a spus sa pun catelusa jos (o suisem pe masa de consultatie), si sa o chem la mine.Dansul a privit-o din spate cum merge si efectiv si-a dus mainile la cap (la propiu).Concluzia: injectia a fost facuta neglijent si e posibil sa-i fi afectat nervul piciorului sting.Am suit-o din nou pe masa si domnul doctor a inceput sa-i controleze reflexele neuro-motorii ale piciorului sting.Dupa care mi-a dat niste pastile si mi-a spus sa revin.
    In ziua urmatoare am fost din nou la "Doctorul" care i-a facut injectia si i-am spus despre ce este vorba.Cand a auzit ca am fost cu ea si a fost consultata de alt medic m-a intrebat: "De ce?".Si atunci i-am raspuns: "Daca aveti un copil bolnav mergeti cu el la un singur medic?".Cand i-am spus care a fost diagnosticul pus de Doctorul Kondor, mi-a replicat sec: se mai intimpla (referindu-se evident la injectia facuta de el)!Cand am auzit am ramas efectiv perplex.Adica eu ma duc la doctor plin de incredere, cu un caine clinic sanatos din punct de vedere al aparatului locomotor si ies cu un caine cu dizabilitati!
    Acum dupa ce au trecut aproape 4 saptamani de la injectie nu pot spune ca nu au aparut semne de insanatosire, dar nici ca totul este bine.Alearga, se joaca, e vesela, dragastoasa dar inca isi taraie inca piciorul bolnav (se aude cum atinge cu una din unghii pamintul aproape la fiecare pas).Cand merge piciorul sting este mai flexat decit cel drept: piciorul drept (cel sanatos) face un unghi de aproximativ 45 de grade intre picior si laba piciorului, iar piciorul sting face un unghi de 20-25 de grade intre picior si laba piciorului).
    Intrebarea mea este: care sint sansele sa isi revina complet?Exista un tratament pentru a stimula refacerea neuro-musculara?
    Sint foarte dezamagit de atitudinea "Doctorului".Dar in aceste momente sint cam ... disperat, pentru ca ma gandesc ca mititica mea prietena s-ar putea sa ramina cu sechele, permanent.
    In speranta unui raspuns va rog spuneti-mi ce as putea face pentru ea, si care sint sansele de recuperare totala.
    Va multumesc si va rog inca o data din tot sufletul, fiti UMANI!
    Cu respect!Mushashi.

2. .
    Mushasi , din pacate acesta este un forum profesional NUMAI pt medici veterinari. Te rog cauta alte situri pt sfaturi sau mergi la un alt medic.
    Ai fost notificat si la inregistrare ca este un forum exlusiv medicilor...
    Admin vetforum.ro

4. .
Subiect inchis

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare