+ Raspundeti subiectului
Pagina 3 din 3 PrimaPrima 1 2 3
77 la 112 din 112 m.

Concesionarii....incotro?

Discutia: Concesionarii....incotro? din forumul Ce se mai aude? (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Am un CSV cu 220 bovine, 250 cabaline, 600 ovine, 1500 suine si 1250 caini. E o circumscripite medie ...

Concesionarii....incotro?

Am un CSV cu 220 bovine, 250 cabaline, 600 ovine, 1500 suine si 1250 caini. E o circumscripite medie ca efective ...cred eu. Actiunle pe anul acesta (anticarbunos vaci....cai....oi....sange vaci, TU si TCS vaci)....au insemnat cam 7500 ron. Probabil o sa mi iau si echivalentul a 1250 caini. E de bine??? E de rau???
    Zonalii au obligatia de a verifica 10% din efecivele de porci din zona lor......lunar. Acum au obligatia sa verifice si sa disribuie fise de indemnitate la bruceloza la toate GP-urile cu bovine....din zona lor. De ce ? Pentru ca noi, concesionarii sa nu cerem bani ptr asa ceva.
    Care cap patrat din ANSV are impresia ca un zonal are timpul fizic necesar....muncind 24h/zi 7 zile/saptamana sa faca asta?? Ce mare medic are senzatia ca un zonal poate sa stie unde se afla toate bovinele din teritoriul lui??
    Ma pacalesc de multe ori eu, care ma invart printre aceleasi 500 de gp-uri de ceva ani.....dar el....cu cateva mii...?
    O alta problema.....ce cap patrat din ANSV doreste sa facem tuberculinari in decembrie??? Cum pot sa adun eu vacile alea pe zapada si gheata??? O sa le fac doar pe hartie...si o sa fur statul. Si el ma fura pe mine. Si ma obliga sa fac chestii imposibile.
    In situatiile de miscare lunara a efectivului am rubrica de cati caini si cate pisici au fost fatate in luna respectiva .....
    . Dobitocii care ne conduc chiar cred ca pot sa dau astfel de cifre reale??? Pot sa stiu asa ceva??? Aici introduc si maidanezii.....sau doar pe cei cu stapan???
    offff......si alte 10000000 de chestii....pe care o sa le mai astern..cu timpul....daca nu o sa vorbesc tot singur pe aici.

2. .

Un lider nu poate face nimic singur. Nu e nevoie de leaderi, e nevoie ca lumea sa se implice fiecare cate putin la nivelul lui si lucrurile se vor misca. Toti ne dorim un lider care sa fie salvatorul nostru si daca se poate sa mearga singur sa se lupte cu morile de vant pt noi. Din pacate nu merge asa.
    Singura modalitate este ca fiecare sa participe cate putin. Atunci trebuie cineva cu putin talent sa faca lucrurile sa mearga in conditiile in care egourile noastre nu ne vor impiedica sa conlucram...
    Admin vetforum.ro

4. .
    Trebuie sa existe si interesul ca lucrurile sa mearga. Iar acest interes, in domeniul despre care vorbim, nu exista.
    Sa gandim logic. Din cele 200 de vaci pe care le pastoresc eu...statul nu castiga nimic. Taranul, chiar daca vinde lapte, branza, carne....nu plateste nimic statului. Ba, din contra...daca taranul are minim 3 vaci in curte, statul ii da si o subventie pe cap de animal. Tot statul ii plateste si actiunile de supraveghere a sanatatii animalului.Impingand putin la extrem aceasta idee....de ce nu-mi plateste si mie statul verificarile tehnice ale masinii? Masina mea, in anumite situatii poate sa fie mai perriculoasa pentru sanatatea oamenilor decat vaca lui nea Ion.
    Revenind la vacile noastre... . Statul nu castiga...ba chiar pierde bani pentru vaca lui nea Ion. Nea Ion cu vaca aia face concurenta unei ferme de vaci...care de bine de rau este inregistrata fiscal si mai da si ea cate un ban la stat. Foarte adevarat este si faptul ca in multe zone vaca este tinuta doar pentru nevoile stricte ale familiei si fara ea oamenii aia mor de foame. Dar in zona mea, un proprietar de vaca scoate 700 lei/luna doar din vanzarea laptelui. Ei, astia 700 lei nu sunt impozitati de nimeni. Si atunci statul pierde de 2 ori : o data prin nefiscalizarea veniturilor lui nea Ion si a 2-a oara prin concurenta pe care miile de nea Ioni din tara o fac producatorilo so procesatorilor autorizati.
    Pe cei care au dubii asupra celor spuse de mine, ii invit sa faca o plimbare intr-o piata urbana si sa vada cum se vinde branza din galeata si laptele din sticla de bere. Sau sa faca o vizita intr-un targa saptamanal (cel mai bun exemplu Calugareni, pe soseaua ce leaga Bucurestiu de Giurgiu) si sa vada cum se vand zeci de tone de carne de vita sau porc, in fiecare duminica. Ilegal, in conditii insalubre...la colt de strada sau in curtea cuiva. Si asta, repet poate obsesiv, fara ca vanzatorul sa plateasca nimic statului.
    In conditiile descrise, in afara concesionarilor si a taranilor, cine altcineva are interesul existentei exploatatiilor neprofesionale?
    Un medic veterinar francez mi-a spus, dupa ce i-am povestit cam cu ce ma ocup eu, ca el e tare curios sa vada cum traim noi asa....amestecati oameni cu animale. Prin tarile cu apa calda nu o sa vezi un porc sau o vaca in fiecare gospodarie. E drept ca acolo exista masuri de protectie sociala, exista forme de angrenare a omului in alte activitati productive.... .

6. .
    De acord cu tine, partea proasta este ca agricultura, cresterea animalelor in tarile occidentale este subventionata la greu si de asta ei vin cu niste preturi extrem de concurentiale pe piata. Pai daca aduc pui din Brazilia pana aici si este rentabil e clar ca sunt subventionati acolo.

Pe de alta parte taranul roman nu intelege ca iei dar mai si dai. Eu de ex prin natura imprejurarilor platesc impozit legal pt toate veniturile mele. Acum trebuie sa ne hotaram, ori platim cu totii ori nu plateste nimeni. A doua varianta stiti ca nu merge asa ca sprijin sugestia ta de printre randuri. Legalizarea comertului taranilor.

Interes nu exista pt ca nu e nimeni sa il exprime si statul e cu musca pe caciula ca nu prea face ce trebuie cu banii.
    Plus ca iti trebuie ceva cunostinte de management si cunostinte clare a sistemului actual (realitatile de care vorbesti tu) si sa vii cu o solutie. Au fost si altii in astfel de situatie si au iesit cumva din ea.
    Totul e sa te implici in mod organizat si cu cap si orice se poate face. Din experienta proprie se pot face lucruri mari cu bani putini (dar trebuie sa compensezi cu inteligenta).
    Admin vetforum.ro

8. .
    In tarile occidentale se subventioneaza puternic agricultura si zootehnia in forme organizate. Si la noi exista ceva subventii , dar sunt reduse. Oricum, e logic sa subventionezi un sistem cu o productivitate ridicata....un sistem care creaza locuri de munca, un sistem care functioneaza. Nu poti sa subventionezi hectarul de porumb pe care l-a pus nea Ion ca sa aiba ceva boabe de dat porcului propriu.
    Mergand pe teoria conspiratiei, momentan Romania desi are potential, nu este dorita ca un real producator agricol. Interesele sunt sa fim doar o piata de desfacere. Majoritatea procesatorilor de carne, lucreaza cu materie prima din strainatate. De ce e mai ieftin porcul maghiar, olandez sau danez? Te rog sa ma crezi ca am in circumscriotie porci identificati in Germania, Olanda sau Ungaria. Desi in nici una din aceste tari Ionii nu-si cresc porcii in curtea proprie...iata ca sunt in stare sa-si vanda porcii la preturi competitive catre Ionii nostri. Si sunt animale frumoase, cu o productivitate si un randament bun... . Mai nasol este cand porcul ala crescut de n generatiii in conditiile unui microclimat optim, ajung in cocina batuta de vanturi a lui Ion.

10. .
    Vet, tu ai ceva impotriva taranului roman!? : se pare!
    ok, cu lipsa de perspectiva din partea taranului , dar pana inlocuim gospodaria traditionala a lui "Moromete" cu ferma , ca n comunitate mai este, nu i omori tu! lasa ca timpul sa treaca , sa ne mai bucuram si noi de ce e traditional ., de porcul ala crescut de nea Ion, cu graunte. si buruieni, eu chiar nu vreau sa manc porcul olandez modificat genetic si fad.
    Asta ma face sa ma simt roman , sa am identitate
    Sa nu crezi , c a ma erijez in aparatorul taranului, dar moment dat lasa i sa si mai creasca in continuare animalele ca pe timpuri , cum stiu ei, nu mai dureaza mult oricum , dar gandeste te , cam in cat timp se vor face fermele ca sa inlocuiasca g.p., de abia le am distrus pe alea facute de Comunisti in 40 de ani , poate o sa mai treaca 40 , pana atunci de pe urma taranului sarac traim,
    Crezi ca eu n as vrea sa lucrez cu 2 ferme decat cu 300 de tarani !!?
    Intr"adevar productivitatea e mica , ei nu ies pe piata , decat cu produse putine , dar nu exista produse traditionale in cant . industriale
    legat de fiscalizare, nu e chiar nefiscalizata, platesc trimestrial la dsv analize la lapte, la primarie, taxe.
    Oricum nu o poti numi economie subterana , sau evaziune de milioane.
    Modificat ultima data de kata; 02-02-11 la 22:09.

12. .
    Nu am nimic cu taranul roman. Subscriu la ideea produselor traditionale. Si mie imi place porcul de tara si vinul de buturuga. Spun doar ca nu e normal ca statul sa plateasca pentru porcul de care beneficiaza doar nea Ion.
    Legat de plata analizelor laptelui....la mine nimeni nu face asa ceva. Nimeni nu ii intreaba de asa ceva. La primarie ce platesc? Ierbaritul (oi si vaci) si cam atat.

14. .
    La porc nu prea primeste,, nea ion ''nimic in afara de identificare care nu il prea intereseaza ca el poate sal manince si daca nu are cercei.Eu cred ca exageram cind il consideram pe taranul roman cauza saracirii statului. Sa fim seriosi ,La citi bani se duc dracului pe la asfaltari ,si alte afaceri cu statul (frunze)cred ca pierderile din neimpozitarea animalelor este neglijabila si eu cred ca stimularea agriculturii este bine venita dar la noi insuficienta si nu trebuie inca sa se renunte la gospodaria taraneasca .Ma voi explica miine seara.VEDETI CA A APARUT PE INRANET SCRIS CU ROSU CA OUG23RAMINE NESCHIMBAT DOAR CA SI ASOCIATILE VOR PRIMI PLATA MANOPEREI PT.ANIMALELE CE LE IDENTIFICA.

16. .
    Pe saitul Revistei Ferma un domn Nichifor face afirmatii calomnioase la adresa concesionarilor precum ca ar fi decontat la vaccinare oile din calculator nu cele reale ceea ce mie mi se pare o jignire .

18. .
    Mai avem si colegi din astia. trebuie sa recunoastem!
    Oricum zerotehnistii s au tinut dintotdeauna de "curul "nostru, mda ei au facut facultatea de directori sau facultatea de zerotehnie, "stiu tot".
    Ei si au pierdut de mult obiectul muncii, fostii directori de Kolhozuri , acum presedinti de asociatii,(si percep 1 leu de oaie)au ajuns acum niste caini infometati care acum se dau la gatul nostru, au mirosit ciolanul numit IDENTIFICARE,
    Dar noi daca suntem isteti il pastram sau ..., si poate le luam si ultimul ciolanas al lor, numit "Insamantarile arificiale"(eu le am luat o), ei prin acesti operatori insamantatori considera ca au " oameni in teritoriu",
    Hai sa i facem si aceasta activitate(insamantarile),sa vada ca suntem capabili(oricum e un act medical ! si chiar aduce profit , cel putin 10000 ron pe an la un efectiv de 200 vaci insamantate, mai ales ca statul vrea sa scoata o parte din actiuni )
    Modificat ultima data de kata; 06-02-11 la 08:53.

20. .
    Începând cu data intrării în vigoare a OUG nr. 23 din 24 martie 2010 privind identificarea şi înregistrarea bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, animalele născute în acest an se identifică cu o crotalie auriculară simplă şi cu una electronică, ambele conţinând acelaşi cod unic de identificare a animalului.

Conform formei actuale a Ordonanţei, toate ovinele şi caprinele se identifică în mod obligatoriu odată cu mişcarea lor din exploataţia în care s-au născut sau, cel mai târziu, la împlinirea vârstei de 9 luni.

Ovinele şi caprinele născute până la data de 31 decembrie 2009, se identifică cu două crotalii auriculare simple, având imprimat acelaşi cod unic de identificare a animalului. Prin excepţie de la această prevedere, ovinele şi caprinele se pot identifica doar cu o crotalie auriculară simplă la mişcarea cu destinaţia sacrificării pe teritoriul României, înainte de împlinirea vârstei de 12 luni.

Ovinele şi caprinele născute în cursul anului 2010, care au fost identificate iniţial cu o crotalie auriculară simplă, vor fi identificate şi cu o crotalie auriculară electronică, în cazul în care:

- fac obiectul mişcării pe teritoriul României între exploataţii de creştere şi reproducţie;
    - fac obiectul comerţului intracomunitar ori al exportului;
    - sunt destinate sacrificării pe teritoriul României, dar au împlinit vârsta de 12 luni.

Suinele se identifică cu o crotalie auriculară simplă sau cu o marcă.

Din 2011, totul se plăteşte!

Pentru anul 2010, ordonanţa prevede că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) achiziţionează şi atribuie cu titlu gratuit crotaliile auriculare simple necesare identificării animalelor. Medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi sunt responsabili de corectitudinea şi actualizarea permanentă a datelor din baza naţională de date informatice cu privire la animalele identificate şi înregistrate.

Crotaliile auriculare, precum şi mijloacele electronice aflate în stocul DSV-urilor judeţene la data de 31 decembrie 2010, vor fi utilizate până la epuizarea acestora, prin atribuirea cu titlu gratuit crescătorilor de animale.

Începând cu anul 2011, totul se plăteşte. Achiziţionarea crotaliilor auriculare, precum şi a mijloacelor electronice pentru identificarea animalelor din toate tipurile de exploataţii, în funcţie de specie şi de sistemul de identificare naţional, va fi în sarcina crescătorilor.

Proprietarii exploataţiilor nonprofesionale de ovine, caprine, suine şi bovine pot solicita, începând cu anul 2011, în scris, direcţiilor sanitar-veterinare judeţene, să efectueze, prin intermediul asociaţiilor înregistrate legal, ai căror membri sunt, activitatea de identificare şi înregistrare a bovinelor din exploataţiile proprii.

Această solicitare atrage suportarea de către proprietari a costurilor aferente întregii activităţi de identificare şi înregistrare, de înregistrare a mişcării şi a evenimentelor intervenite cu privire la aceste animale, precum şi de corectare a erorilor.

O VOR PRELUA, DE VOIE, DE NEVOIE!

Luna aceasta, reprezentanţii crescătorilor de ovine/caprine au avut discuţii cu membrii Comisiei pentru Agricultură din Senat şi cu reprezentanţii ANSVSA pe marginea noii Ordonanţe, care prevede preluarea activităţii de identificare şi înregistrare de către asociaţiile profesionale chiar din acest an, urmând ca cheltuielile aferente să fie decontate de către ANSVSA în 2010, în limita fondurilor disponibile la intrarea în vigoare a unei astfel de decizii, diferenţa urmând a fi suportată de asociaţiile care solicită identificarea.
    Fermierii refuză, însă, preluarea identificării de anul acesta.

Ionică Nechifor, vicepreşedinte al Federaţiei “Romovis”: “Iniţial asta ne-au propus, iar răspunsul nostru a fost: «Suntem la mijlocul anului. Faceţi-vă treaba în 2010 până la capăt, iar noi încercăm din 2011». În această privinţă, am ajuns la un consens şi ne-a fost acceptată propunerea.

Dorim ca până la sfârşitul anului, noua Lege să intre în vigoare, astfel încât începând cu data de 1 ianuarie 2011 identificarea să fie preluată de asociaţiile profesionale, iar ANSVSA-ul să rămână autoritatea de control, inspecţie şi gestionare a datelor actualizate pe baza informaţiilor transmise din teritoriu de crescători.

Anul acesta, medicii concesionari n-au decât să termine ceea ce au început şi să acopere integral cheltuielile privind manopera, înregistrarea animalelor şi crotaliile simple şi electronice din fondurile alocate de la bugetul de stat pentru această activitate, aşa cum s-a întâmplat şi până acum”.

Gheorghe Dioane, preşedintele Asociaţiei “Ovis-Banatim” Timiş: „Dacă până acum n-am avut nici un acces la crotaliere, la identificare, astăzi se pare că ne-o bagă cu sila pe gât. Nu mai sunt bani şi când nu mai sunt bani, ne spun «Faceţi-o voi!» Dacă tot va fi s-o preluăm noi, dorim ca pentru anul acesta şi câţi or mai fi să primim şi banii care se acordă în mod normal de la bugetul de stat prin atribuire directă medicului concesionar de către ANSVSA”.

Gheorghe Mihăescu, preşedintele Asociaţiei “Ovitim Mioriţa” Timiş: “Identificarea, mai mult ca sigur, va reveni asociaţiilor, mai devreme sau mai târziu, dacă nu din toamna aceasta, în noiembrie-decembrie, când este posibil ca matca, animalele de prăsilă, să le identificăm noi, asociaţiile, atunci de la 1 ianuarie 2011 o vom face noi în mod sigur.

Prin preluarea identificării, vom afla odată pentru totdeauna care este efectivul real de animale al ţării, întrucât asociaţiile sunt singurele care au baze de date reale”.

Sursa: ANSVSA se scapă de griji rămasă fără bani, aruncă identificarea în curtea asociaţiilor | Revista Ferma
    Admin vetforum.ro

22. .
    Citat Publicat initial de dorovet2000 View Post
    Concesionarea este cea mai mare "prostitutie" pentru medicul veterinar, nu esti nici patron, nici angajat. Esti la mana tuturor, a statului dar si a proprietarilor.
    Sunt de aceiasi parere, ca proprietarilor trebuie sa li se impuna sa palteasca pentru orice actiune obligatorie.
    Nu e chiar asa, suntem totusi medici de libera practica si putem trai f b si din asistenta

24. .
    Citat Publicat initial de cehvet View Post
    Pe saitul Revistei Ferma un domn Nichifor face afirmatii calomnioase la adresa concesionarilor precum ca ar fi decontat la vaccinare oile din calculator nu cele reale ceea ce mie mi se pare o jignire .
    trebuie sa recunoastem ca avem si colegi de acest gen. In prahova avem dispensare neincalzite de 10-12 ani ,iar medicul vet in astfel de circumscriptii s-v este o floare rara.

26. .
    Phvet! cum adica neincalzite!
    cine se ocupa de asistenta san vet acolo?
    sau sa inteleg ca un medic are concesionate mai multe csv uri!?
    Cand atatia tineri colegi cauta un loc de munca!/

28. .
    kata - cati din tinerii colegi care isi cauta loc de munca sunt dispusi sa si munceasca? Multi au impresia ca daca sunt doctori...stau in birou, prescriu medicamente si eventual nu se murdaresc pe maini decat la o chestie mai deosebita.
    Cauta de munca pe la caldurica.....nu sa umble cu seringa prin noroaie la 7 dimineata si -15 grade. Habar nu au ce inseamna o zi in cizme de cauciuc sau o zi de vaccinat la porci. Nu au idee ce inseamna sa stai la 40 de grade intre oi sau cum e sa pleci la 2 noapte sa scoti un vitel.I-am propus unui fost coleg de facultate 600/luna de la mine + tratamentele si banii de la vaccinatul pasarilor+procent din actiuni. Dupa o luna a preferat sa devina vanzator la o farmacie veterinara pentru 1000 lei.

30. .
    Mda VET! i ai oferit bine...
    dar tu in cazul asta cu ce te ai m ai fi ocupat!
    Sau sa inteleg ca ar fi devenit asistent veterinar cu diploma de medic!?
    Cam asta e trendul actual, cei ce au concesionat prin "99, s au saturat de "munca",se apuca de alte afaceri, si devin boieri , isi angajeaza un coleg (medic 2) daca gasesc.fiind tineri , stau la inceput, dar pe urma cand observa ca sunt folositi pe post de asistent pleaca.
    Unii din "boieri", nici nu se mai sinchisesc sa si caute medici angajati, stiind faptul ca sunt pretentiosi, si si angajeaza asistenti veterinari, sunt mai ieftini si mai"loiali"
    Atat timp cat nu exista o legislatie care sa oblige contractantul sa aiba angajat obligatoriu "de facto"medic,treburile merg cum merg, iar multe comunitati nu au acces la serviciile unui medic, iar asistentii devin "domnii doctori".
    O alta problema care o avem multi dintre concesionari, o reprezinta concurenta neloiala sau pirateria din partea fostilor asistenti pensionari sau nu , care s au perindat pe acolo,
    Cun vedeti rezolvarea!( stiu multi o sa mi zica prin printr un act medical de inalta calitate, nu tine !), atat timp cat la doctor tariful e mai mare(datorita fiscalizarii) sau de nu ajungi la prostitutie profesionala!?
    Modificat ultima data de kata; 11-02-11 la 06:06. Motivul: ..

32. .
    Citat Publicat initial de kata View Post
    Sau sa inteleg ca ar fi devenit asistent veterinar cu diploma de medic!?
    Asa a devenit vanzator ... cu diploma de medic.

34. .
    cu ce firma ati facut contract de furnizor de crotalii!?

36. .
    Cu bentley si iqm menegment.ce mai stiti de programul strategic????????????

38. .
    Nu sunt cam mari scorurile la IQM?

40. .
    ce strategie si ce relatie aveti cu cei de la Ojarz privind microciparea cailor, !?
    le ati dat vreo situatie cu caii microcipati cu cipuri de la ei!? Mai ales acum ca e venita o nota de serviciu , ca trebuie sa facem in asa fel ca toti caii care urmeaza a li se recolta sange treb sa aiba cip uri,
    problema e ca multi cai au microcipati de alti colegi si esti obligat sa ti iei si un cititor.
    p.s. se aude ca din iunie identificarea o s o raportam la z00tehnisti de la anarz, ei urmand sa preia gestonarea Snia,
    Modificat ultima data de kata; 06-03-11 la 08:33.

42. .
    nimeni nu se mai baga sa munceasca in teren.....iar cei ce vin pe teren se satura in 1 maxim 2 luni si dispar.....pentru ca pe zi ce trece taranul este tot mai falit si mai frustrat nemaiconvenindu-i anumite lucruri devine retiv...si knd te duci sa i mai ceri si tu bani e in stare sa tzi dea in cap....deaja se ajunge rau ,mai ales si dupa ce a explodat si pretzul la carburantzi.....iar statul roman uita sa achite facturile la timp...cine crezi k mai vine sa munceasca ca asitent sau medic vet pe teren de dimineatza de la 7 la -10 grade,apoi munca d birou k asa e la noi 1 zi medicina 7 zile hartii,in conditziile in care el nu si primeste banutzul la sfarsitul luni care sa l motiveze....toti au cheltuieli ,rate , telefoane intretinere,naveta etc. nimeni n upleaca de acasa de frumos dar parca e prea de tot....in maxim 2-3 an io sa fie medicina vet. p duca rau

44. .
    dupa cum anticipam la inceput de an , gluma se ingroasa,planul strategic intarzie in mod;strategic;,nefiind bani ,iar bugetul pt concesionari este batut in cuie,bani ajungand pt recoltari de sange,tbc si antirabic,iar antraxul ramanand in afara ,nefiind bani,la noi la vaslui, reusind sa acopere totusi antrax la cal,restul proprietarul,mai putin vaccinul care vine de la buget,dupa ce or termina licitatiile, ei neavand nimic pe stoc.
    legat de cai ,recoltarea de sange se face numai pe cal microcipat si obligatoriu inregistrat in SIE(sistemul de inregistrare ecvine, sistem operat de OJARZ),tabelele de recoltare sange scotandu se din acest sistem,fapt aberant atat timp cat microciparea cailor nu s a facut de catre noi,iar acum suntem pusi in situatia de a microcipa gratuit si sa le predam pe tava colegilor zerotehnisti informatia,ca ei sa ne binevoiasca sa bage in SIE caii, ca noi sa putem recolta sange,situatie ingrata pt medicul veterinar,care acum este scos tap ispasitor si pt situatia deficitara a microciparii cailor,noi trebuind sa facem munca patriotica.Basca ca trebuie sa ne luam si cititoare cu memorie care costa undeva 400 500 euro, ca noi sa putem face dupa cum am inteles in caz de neregasire in SIE a cailor, o descarcare a informatiilor din format electronic , suna atat de bombastic si ireal ca te gandesti ca daca pt 7 lei proba de sange merita investitia si efortul.
    vom trai si vom vedea, !

46. .
    ce informatii aveti legat de probele de sange la cai , daca se recolteaza numai de pe cabaline inregistrate in Sie(sistem inregistrare ecvine, gestonat de Anarz) sau pe caii memorati pe cititor iar informatia se descarca la laborator,

48. .
    noi am recoltat la cai cu microcip care nu au avut le-am pus cipuri primite de la anarz si am facut munca patriotica la tovarasul ministru care a zis ca ne maninca???????????????? le-am facut fisa de semnalmente si tanti de la anarz i-a" introdus"in baza lor de date.NESIMTIREA LOR NU ARE LIMITE

50. .
    OK AM INTELES , dar tabelele de recoltare au fost insotite si de informatia stocata pe cititor sau s a mers doar pe tabele

52. .
    Numai cu tabelele. Ce parere ave-ti de ordinul 17/2011 cum v-au informat ca platesc vaccinarea de antrax?singele pentru bruceloza bovina se mai recolteaza in exploatatile indemne??

54. .
    la noi la vaslui , s au impartit banii,si pt antrax s a ajuns la 1.2 ron animal mare si 0,7 ron oaie, adica munca patriotica.
    iar legat de bruceloza, stiu ca a ramas la fel

56. .
    Vreau sa stiu daca mai sunt judete in tara unde vaccinarea anticarbunoasa sa o plateasca dsv ul la o valoare de 1.2 ron animal mare si 0,7 ron animal mic, dar fara a lua de la proprietar diferenta, motivand ca asta e bugetul!

58. .
    In timis s-a stabilit 1.4lei indiferent de specie si nu se poate percepe legal diferenta de la proprietar.

60. .
    1. la noi, s a recalculat, si am ajuns la tariful normal de 5 respectiv 2,7 , dupa presiunile unor concesionari influenti, bugetul era echivalent celui de anul trecut, si mai ales ca mai raman bani de la vaccinarea antirabica pisica, in conditiile in care pisica nu o s o putem identifica precum se aude la caine ori cu un cip ,ori cu un crotal.

62. .
    Hello concesionari!
    Nu m ai spuneti nimic ati inceput tuberculinarea cred ca!!

64. .
    Gata fratilor. Mai lasati dracu munca. Apa e calda.....berea e rece, nisipul fierbinte! Cand o sa iau banii pe actiunile de pana acum....cred ca o sa-mi scot cheltuiala pe concediu .

66. .
    alo! Vad ca nu mai intra nimeni pe aici!
    N ati venit din concediu!

68. .
    ce stiti de programul strategic 2012

70. .
    Noutati ar fi!
    dupa cum vazui pe statia de lucru.ansvsa ar fi informat CMV RO, ca noile tarife pt recoltare ESB SI SCRAPIE, SA FIE 100 RESPECTIV 50 RON.
    si 20 ron pt fiecare vizita in gospodarie , mai ales pt reglarea bazei de date in ce priveste porcul, dupa cate am inteles de la colegi, noi urmand sa completam niste fise de inspectie exploatatie, care se vor deconta, dar vom vedea in viitor , cand vor aparea normele de aplicare.

72. .
    Hristos a inviat!

74. .
+ Raspundeti subiectului
Pagina 3 din 3 PrimaPrima 1 2 3

Subiecte similare

1. concesionarii despre ei
    De avigi in forumul Management si bani
    Raspunsuri: 19
    Ultimul mesaj: 12-11-08, 23:16

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare