Am un CSV cu 220 bovine, 250 cabaline, 600 ovine, 1500 suine si 1250 caini. E o circumscripite medie ca efective ...cred eu. Actiunle pe anul acesta (anticarbunos vaci....cai....oi....sange vaci, TU si TCS vaci)....au insemnat cam 7500 ron. Probabil o sa mi iau si echivalentul a 1250 caini. E de bine??? E de rau???
Zonalii au obligatia de a verifica 10% din efecivele de porci din zona lor......lunar. Acum au obligatia sa verifice si sa disribuie fise de indemnitate la bruceloza la toate GP-urile cu bovine....din zona lor. De ce ? Pentru ca noi, concesionarii sa nu cerem bani ptr asa ceva.
Care cap patrat din ANSV are impresia ca un zonal are timpul fizic necesar....muncind 24h/zi 7 zile/saptamana sa faca asta?? Ce mare medic are senzatia ca un zonal poate sa stie unde se afla toate bovinele din teritoriul lui??
Ma pacalesc de multe ori eu, care ma invart printre aceleasi 500 de gp-uri de ceva ani.....dar el....cu cateva mii...?
O alta problema.....ce cap patrat din ANSV doreste sa facem tuberculinari in decembrie??? Cum pot sa adun eu vacile alea pe zapada si gheata??? O sa le fac doar pe hartie...si o sa fur statul. Si el ma fura pe mine. Si ma obliga sa fac chestii imposibile.
In situatiile de miscare lunara a efectivului am rubrica de cati caini si cate pisici au fost fatate in luna respectiva .....
. Dobitocii care ne conduc chiar cred ca pot sa dau astfel de cifre reale??? Pot sa stiu asa ceva??? Aici introduc si maidanezii.....sau doar pe cei cu stapan???
offff......si alte 10000000 de chestii....pe care o sa le mai astern..cu timpul....daca nu o sa vorbesc tot singur pe aici.

LinkBack URL
About LinkBacks

Raspundeti cu citat
.