+ Raspundeti subiectului
1 la 15 din 15 m.

sacrificarea cailor in scopuri didactice

Discutia: sacrificarea cailor in scopuri didactice din forumul De unde si ce invatam? (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Ce parere aveti despre acest subiect? Exista anumite conditii ce trebuie indeplinite (si aici fac referire la modul in ...

sacrificarea cailor in scopuri didactice

Ce parere aveti despre acest subiect? Exista anumite conditii ce trebuie indeplinite (si aici fac referire la modul in care sunt sacrificati si la modul in care sunt intretinuti acesti cai)? Orice cal poate fi sacrificat? In Romania exista un act normativ care reglementeaza folosirea animalelor in scopuri didactice? Credeti ca s-a putea introduce o metoda alternativa de invatamant fara a afecta studentul in procesul de acumulare de informatii?As dori sa aflu mai multe pareri legate de acest subiect...

2. .
    Din cate stiu in EU exista o legislatie foarte restrictiva fata de testarea pe animale a diverselor medicamente sau proceduri medicale. Sacrificarea in scopuri didactice cred ca e deja mult prea departe.
    Asa ca daca trebuie facut ceva trebuie rapid.
    Mai curand sa iei animale moarte din diverse motive si sa le pregatesti pt scopuri didactice ...

4. .
    Ei bine, din pacate, sacrificarea cailor SANATOSI in scopuri didactice se practica!! Iar marea problema este ca aceste animale nu sunt eutanasiate... ce metode folosesc, cred ca fiecare isi poate da seama! Mi se pare inuman ca intr-o facultate de medicina veterinara sa vezi atata cruzime, gratuita de altfel! Cai sanatosi, unii dintre ei fosti campioni la sarituri peste obstacole, sunt tinuti in conditii mizere, infometati iar in final ii vezi in sala de anatomie pregatiti pentru disectie. Iar singura autoritatea responsabila cu bunastarea animalelor (exclus asociatiile de protectie a animalelor, care nu au absolut nici o putere, nici un cadru juridic in virtutea caruia sa actioneze), ANSVSA, probabil ca este ocupata cu treburi mai importante....

6. .
    Nu e prea fantastica situatia....

8. .
    Nu cred ca suntem singurii care facem asta. Poate singurii din EU.

10. .
    Se va opri acest lucru in momentul in care cineva va lua cu adevarat atitudine si va fi sprijinit si din punct de vedere legislativ...Momentan fiecare face ce vrea cu animalul lui pentru simplul fapt ca....este al lui!! Si nimeni nu are nici un drept sa intervina.... :x

12. .
    Nu ma mir sa fie ceva legislatie si in RO Acum suntem oarecum siliti sa adoptam legislatii compatibile EU. Dar va mai trece ceva timp pana la norme si pana la aplicarea lor.
    Cel mai important factor este de fapt dorinta mai multor oameni de a schimba ceva. Si apoi sa actioneze.

14. .
    of of...am vb cu o (alta) tipa medic pe aici si mda...din pacate nu suntem singura tara in care se sacrifica animale pt "stiinta".si aici se practica aceeasi metoda desi cu ceva timp in urma tot un medic de aici mi-a spus ca ei folosesc mulaje.hmm..nu stiu de ce.nu sunt de acord nici ei cu asta dar problema este ca nici aici nimeni nu spune nimic.de ce oare?credeam ca sunt ceva mai avansati decat noi in ceea ce priveste legea si etc. :?

16. .
    Draga hag, din moment ce ai pomenit de "nea georgescu" am inteles ca esti la FMV Bucuresti, ca si mine. Cand ai spus "aici" te-ai referit la Olanda, nu? Se pare ca aceasta problema este una delicata, ce se desfasoara "cu usile inchise", astfel ca nimeni din afara nu are acces la ceea ce se intampla cu adevarat. Ma surprinde sa aflu ca o tara ca Olanda permite sacrificarea cailor in scopuri didactice...poate ei totusi folosesc euthanasia, nu ca noi.... :wink:

18. .
    iap sunt studenta la mv in bucuresti.si aici da inseamna in olanda.si pe mine m-a surprin asta foarte mult.ei folosesc eutanasia pt tot(vaci,cai,porci,gaini etc) am vazut asta cu ochii mei."usile" alea sper sa nu mai sta prea mult inchise.pana cineva nu i-a atitudine degeaba vorbim noi aici...e in zadar.

20. .
    Inteleg ingrijorarea voastra cu privire la bietii cai. Aveti dreptate ca nu sunt sacrificati in cele mai umanitare conditii, dar chestia cu mulajele mi se pare o tampenie. La anatomie ai ocazia de a pune bisturiul pe un animal. Nu de alta, dar dpdv chirurgical, sunt diferente mari intre un cadavru (chiar proaspat).....si un animal viu. Va dati seama ce diferente sunt intre un mulaj si un animal??? Fara anatomie, nu ai prea multe sanse de a deveni un bun clinician sau chirurg. Dar daca dorim sa ne limitam la a face vaccinuri si deparazitari, a tunde si taia gherute, se poate face anatomie si pe mulaje... .

22. .
    Eu nu condamn folosirea cadavrelor pentru disectie! Intr-adevar, una e sa ai in fata un animal adevarat si cu totul alta este sa te uiti la niste mulaje. Problemele sunt altele: conditiile in care traiesc aceste animale din momentul in care ajung in spitalul facultatii si pana cand sunt sacrificate, precum si modul in care sunt sacrificate. Nu suntem la abator, suntem la o Facultate de Medicina Veterinara dintr-o tara europeana! sau ma insel...? :roll:

24. .
    Citind cu atenþie mesajele constat cu mare bucurie cã animatorii forumului sunt incã studenþi.Referitor la subiect sunt absolut de acord cu Roxana in privinta respectului pe care ar trebui sã-l acordãm acestor animale sacrificate in scop didactic,dar sunt absolut de acord cu Vet cind susþine familiarizarea viitorilor medici cu obiectul muncii.Credeþi-mã este o mare diferenþã intre plastic ºi ceva cald care se miºcã sub miinile tale ºi-þi taxeazã drastic fiecare greºealã.Trebuie in schimb ca sacrificarea pe altarul cunoaºterii sã se facã decent,cu respect pt cã in felul acesta cred eu ºi receptivitatea învãþãceilor va fi alta.Nu sunt cuvinte pompoase dar ºi dintr-un act de eutanasiere fãcut corect un student are ceva de invãþat.Cind am fãcut prima eutanasie am invãþat sã preþuiesc ºi mai mult viaþa ºi sã iau astfel de decizii cu multã responsabilitate.Studenþii care ar asista la eutanasierea in scop didactic vã garantez cã ar diseca cu multa responsabilitate ca sã nu spun evlavie acel biet animal.Scuze pt lungimea reply-ului

26. .
    Ucenic timid Mihai si Bobo este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    28-01-08
    Loc
    Liege (B), Redon (F), Medias (R)
    atest ca nu numa in Romania se sacrifica animale pentru anatomia de exemplu... Aici in Belgia e la fel. In fiecare saptamana sunt animale sacrificate.... Ar fii metode alternative prin computer sau cu niste maionete care se apropie mult de un animal viu, intr-o tara nordica asa sa invata, cred in danemarca, dar nu sunt sigur. Un vitel se plateste 50€ aici la facultatea din Liège pentru disectia de anatomie. Un Poney Shetland 150€...etc

Un profesor o vorbit deja de subiectul asta, si o zis ca nu se poate invata daca nu este un animal adevarat... Eu cred ca macar s-ar putea invata mai intai pe marioneta si computer 3D, apoi pe adevarat s-ar putea sacrifica mai putini...? Nu stiu

28. .
    Eu sunt de parere k daca nu sar sacrifa animale noi nu am putea sa invatam.Da intradevar e cam dureros sa vezi un cal despicat,dar asta e pt k noi sa intelegem mai bine.

30. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

1. Noua legislatie europeana pentru sacrificarea animalelor
    De Tatal lor in forumul Ce se mai aude?
    Raspunsuri: 11
    Ultimul mesaj: 21-12-07, 08:07

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare