+ Raspundeti subiectului
1 la 9 din 9 m.

CAINII COMUNITARI

Discutia: CAINII COMUNITARI din forumul Activitati civice (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Salutare tuturor! in primul rand ma bucur ca exista un forum numai pt veterinari. O singura intrebare am pentru ...

CAINII COMUNITARI

Salutare tuturor! in primul rand ma bucur ca exista un forum numai pt veterinari. O singura intrebare am pentru toti cei care practica aceasta meserie: este cineva care a incercat vreodata sa se implice, int-un fel sau altul, la elaborarea de proiecte pt eradicarea cainilor comunitari, sa vina cu sfaturi, idei, orice? (nu sa fie otraviti, chinuiti, eutanasiati doamne fereste!). Stim cu totii ca sunt purtatori de boli de tot soiu'. Si as mai vrea sa stiu dc exista cineva dintre voi care doreste sa se implice in astfel de activitati.
    SE POATE FACE CEVA - NU NUMAI VORBE, CI SI FAPTE ADEVARATE :!: :!:

2. .
    Bine ai venit Iulian!

Ma bucur ca apreciezi initiativa cu forumul dar mai mult ma bucur de initiativa ta referitoare la cainii comunitari.
    O solutie trebuie gasita care sa implice pe deoparte costuri rezonabile si finantare adecvata si pe de alta parte sa fie un tratament uman pe cat posibil.
    Necesitatea este foarte clara avand in vedere ca pot fi purtatori de diverse boli (nu mai vorbesc de riscul de a fi muscat)
    Nu e usor dar cred ca medicii veterinari trebuie implicati. Astfel o sa ai parte de o campanie: daca aduceti intr-un loc desemnat de noi un caine (mort sau viu) primiti 10 $ pt fiecare si a doua zi toti ies pe strazi cu pusca dupa caini!!! S-a intamplat intr-o alta tara departe de aici.
    Nu cred ca e in spiritul nostru asa ceva dar putem fi pe aproape.

Cred ca prima miscare trebuie facuta in directia castrarii femelelor pentru a incetini cresterea populatiei. Apoi ... e complicat...

4. .
    Poate daca oamenilor le-ar pasa de soarta cainilor comunitari, chiar s-ar rezolva problema lor. Este foarte importanta chestiunea adaposturilor, care la noi in tara este aproape inexistenta (a nu se confunda cu locurile in care sunt adusi de hinghieri si omorati). Femelele pot fi castrate, dar asta nu micoreaza semnificativ numarul lor. Daca s-ar construi adaposturi si animalele ar fi duse acolo, cu timpul, s-ar rezolva problema asta. Dar trebuie si cooperare din partea populatiei.

6. .
    Bine ai venit Cristina.

Nu stiu in ce masura conteaza cooperarea din partea populatiei cat administratia trebuie sa organizeze astfel de adaposturi si sa adune cainii acolo.
    Eventual populatia sa nu ascunda cainii comunitari ca apoi sa ii elibereze. Astfel o luam de la capat. Si toata povestea asta se face de fiecare data pe banii nostii din taxe.

8. .

comunitarii

...nimeni nu i-ti va da vreun ban sa faci ceea ce gandesti, ce spui tu e ideal si dupa cum sti nu prea poate fi atins, nu cred ca populatia ar trebiu sa se implice...totusi au si ei o parte din vina prin faptul ca ii aduna prin fata blocului de din toate colturile formand haite de cate 10- 20 ..nu mai poti iesii din scara ca sar pe tine cunosc o groaza de persoane atacate. Nu vei putea sa obtii un spatiu doar daca esti putred de bogata...mai simplu ar fi sa ii aduni sa-i sterilizezi fie masculi fie femele si apoi sa le dai drumu in cativa ani se va reduce numarul lor...sper sa reusesti

10. .
    Si eu cred ca sterilizarea e cea mai eficienta si cat de cat umana solutie.

12. .
    Ucenic timid Mihai si Bobo este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    28-01-08
    Loc
    Liege (B), Redon (F), Medias (R)
    si eu sunt de acord cu voi, insa ma intreb daca nu se sterilizeaza cam la "barbar" cite-o data? Ma explic: Bunicul meu o avut un ciobanesc romanesc si avea o hernie inguinala, o eutanaziat "veterinarul" din Dumbraveni (jud.Sibiu) cu formol intra-cardiac!!!!! Si me-o zis cid aveam 15 ani, "uitete daca vrei sa devii medic veterinar...". Si m-am uitat cum agoniza saracul caine in fata mea si latra atat era de dureros probabil! Deci cunosc si eu un pic cum sa procedeaza din cind in cind in Romania, ci nu cred ca e tot timpul asa, dar... totus sunt niste conditii inumane cite-o data...

Nu credeti ca s-ar face sterilizare fara anestezie sau nu stiu eu?

14. .
    Buna si bine v-am regasit!
    Si eu cred ca sterilizarea (dar in conditii normale si cum trebuie) ar fi o solutie si dupa acest pas strangerea lor de pe strazi in adaposturi si eventual posibilitatea ca oamenii sa-i poata lua acasa.
    Intr-adevar, pt infiintarea unui asemenea adapost si mai ales pt intretinerea lui e nevoie de foarte multi bani si de implicarea multor oameni cu suflet, dar de ce nu, si cu bani.
    Eu am fost foarte dezamagita de unele lucruri referitoare la acest lucru si-am sa incerc sa va povestesc cate ceva.
    Inainte trebuie sa spun ca sunt in anul I la aceasta facultate si-am venit din pasiune si dragoste pt animale. Cand am ajuns in Bucuresti am vrut sa ma implic intr-o asemenea asociatie, ca voluntar macar pt ca bani de donatie mai putin. Am ales o asemenea asociatie, am intrat pe site, era un formular de inscriere si m-am inscris. Degeaba ca nimeni nu m-a bagat in seama si chiar ma intrebam daca oamenii aia nu au nevoie de ajutor ceea ce mi se pare imposibil pt ca tot timpul ar fi ceva de facut.
    Apoi, prin noiembrie sau nu mai stiu exact cand, s-a organizat la Romexpo Craciunul animalelor unde cainii din adaposturi erau adusi acolo ca lumea sa-i poata vedea si, eventual, lua acasa. Caine nu am putut lua acasa, deoarece stau la camin si culmea, desi suntem la fac asta nu avem voie cu animale in camera. Dar am zis ca cu aceasta ocazie as putea vorbi cu cineva sa ma ofer ca voluntar. Eram cat pe ce sa le zic ca vin, dar cand colo aud ca cei care erau cu animalele acolo cereau un milion pe caine ca sa-l poti lua acasa ceea ce mi se pare inadmisibil, oamenii si-asa nu doresc caini de pe strada, dapai sa mai dea bani si pe ei.
    Am plecat de acolo si impreuna cu niste prieteni ne-am hotarat sa sunam si sa pretindem ca vrem sa luam un caine acasa. La care cand tipa ne-a zis ca ne costa un milion, i-am cerut explicatii, si ea: "Aaa pai 2 kg de salam de Sibiu fac un milion! Trebuie sa hranim si ceilalti caini."
    Chestia e ca eu inteleg, au nevoie de bani dar nu cred ca acesta e modul in care ii pot obtine. Mi se pare absolut incorect.
    Voi ce parere aveti?

16. .
    Ucenic timid Mihai si Bobo este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    28-01-08
    Loc
    Liege (B), Redon (F), Medias (R)
    Pai, intr-adevar si eu cred ca ar putea obtine fonduri mai bine de la stat sau chiar de la UE daca fac un dosar de sponsorizare, sau donatii de la oameni, dar este o asociatie, ci cred ca in Romania ca si altundeva, banii sunt preciosi, nu stiu ce sa zic...

18. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

1. Pot face studentii MV ceva pentru a ajuta cainii comunitari?
    De catzelush cu parul cretz in forumul Bucuresti
    Raspunsuri: 28
    Ultimul mesaj: 10-05-08, 00:45

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare