+ Raspundeti subiectului
1 la 16 din 16 m.

catelusa 5 ani

Discutia: catelusa 5 ani din forumul Caini (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Am o catelusa de 5 ani, metisa de ciobanesc german, care de ieri dupa amiaza nu mai mananca si ...

catelusa 5 ani

Am o catelusa de 5 ani, metisa de ciobanesc german, care de ieri dupa amiaza nu mai mananca si sta numai in cusca, ea fiind foarte activa de felul ei. Am mers la ea sa vad ce face si am observat ca ii curge lapte din mamele, in conditiile in care nu a fatat(niciodata). Cineva mi-a spus ca ar fi avut o sarcina falsa si ca nu trebuie sa-mi fac griji pentru ca va intarca si nu va patii nimic. Nu stiu ce trebuie sa fac, dati-mi va rog un sfat.

2. .
    Dragã Florentina sã inþeleg cã este prima datã cind cãþeluºa ta are asemenea manifestãri?Este vorba de o problemã hormonalã ºi iþi recomand sã intervii:pe termen scurt-inj.cu produsul covinan,local unguent cu progesteron sau gel cu subst. antiinflamatoare iar pe termen lung categoric sterilizare.Sã inþeleg cã eºti studentã mv ?

4. .

multumesc

Va multumesc pentru raspuns.
    Da sunt studenta mv anul 1.

6. .
    Daca are ~ 2 luni de la ultimul ciclu este vorba de lactatie nervoasa.
    Parerea mea e sa nu utilizezi covinanul....ptr ca din cate stiu eu proligestonul creste mult riscul aparitiei tumorilor mamare. Da-i si tu cu Mastoprofen (asta contine si progesteron si fenilbutazona).

8. .
    Vet citeºte cu atenþie prospectul la covinan pt cã te inºeli .E super bun nu este nici un risc,am cãþele la care le fac din 6 in 6 luni de 4-5 ani fãrã intrerupere iar singurul efect secundar-rãrirea ciclurilor cam la 8 luni.Nu este medroxiprogesteron sau alte bãlãrii.....

10. .
    Florentina respectã prospectul in privinþa dozajului.

12. .
    Este foarte posibil sa ma insel. Ceea ce stiu sigur este ca aceasta este parerea unor doctori "meseriasi" in problema asta : Dr. Diaconescu si Dr. Birtoiu de la FMVB.
    Si-i multumesc lu' Dumnezeu ca vacile nu au lactatie nervoasa ... .

14. .
    Ar fi super bine sã aibã avind in vedere cite intoarceri sunt la montã sau IA la unele Fulga :lol:

16. .
    Draga Florentina mai poti folosi cu succes galastop, merge foarte bine pe lactatiile nervoase, este sub forma de lichid care se administreaza pe gura timp de cateva zile . Eu l-am folosit si am avut rezultate foarte bune, pentru lantul mamar poti aplica comprese reci, iar ca unguent veyxat gel merge foarte bine si miroase destul de placut, si daca nu vrei puisori de la ea te sfatuiesc sa o castrezi dupa ce se termina episodul cu lactatia pentru a evita alte episoade de lactatii nervoase.
    mult succes!!!
    cel mai important lucru: sa nu o mulgi pentru ca ii stimulezi productia de lapte

18. .
    Ce coþine galastop ºi cine il face? Bãnuiesc cã e mai rezonabil decit covinan care-þi rupe punga.

20. .
    galastop contine cabergolina ier pretul in cabinete este cam de 53 lei iar flaconul contine 7 ml

22. .
    iar de facut il face intervetul

24. .
    deci...daca pretul in cabinet este 53 ron....de la depozit il iei cu 10-15 ron

26. .
    imi pare rau sa te contrazil dar pretul de depozit este in jur de 30.36 lei, adaos de 100 % il au doar cateva clinici din bucuresti

28. .
    EU RECOMAND INTOTDEAUNA SA SE DEA LA MONTA IN CICLUL URMATOR. AJUTA DESTUL DE MULT FARA ALTE INTERVENTII.

30. .

nu rezolvi nimic

nu rezolvi nimic daca dai cateaua la monta, daca a facut lactatie falsa va face si cu alta ocazie, singura scapare daca nu vrei pui de la ea este sa o sterilizezi

raspuns pentru ultimul comentariu

32. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare