Si pe mine ma intereseaza un raspuns in chestia asta, cateaua mea are parte de tratamentul asta, nu pot spune ca foarte des, insa chiar vreau sa stiu dc e bine ca i-l fac...
Discutia: vidarea glandei perianale-da sau nu? din forumul Caini (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Este bine sa se videze glandele perianale sau nu?Am auzit pareri diferite cum ca ar fi bine sa se ...
Este bine sa se videze glandele perianale sau nu?Am auzit pareri diferite cum ca ar fi bine sa se faca o data la 2 luni,iar altii afirmau ca o data ce s-a inceput trebuie vidate tot mai des datorita cresterii secretiei.Care e alegerea cea mai buna?
Si pe mine ma intereseaza un raspuns in chestia asta, cateaua mea are parte de tratamentul asta, nu pot spune ca foarte des, insa chiar vreau sa stiu dc e bine ca i-l fac...
Glandele perianale nu ar trebui vidate, decat daca este strict necesar. In cazul unor colectii abundente, starea generala a animalului se modifica , aparad hipertermie, abatere, inapetenta. Deci...trebuiesc vidate.
In afara de sata, mai ales la cainii de apartament, apare si problema mirosului .
Este adevarat ca vidarea frecventa nu face decat sa stimuleze secretia...dar asta e.
Mersi pentru lamurire![]()