Bine ai venit Livia.
Eventual poti sa iei in calcul si alergia la atibiotic.
Discutia: pisici din forumul Pisici (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Pisica de 2 ani ce prezenta voma, apatie a murit in 2 zile. i-am administrat in prima zi un ...
Pisica de 2 ani ce prezenta voma, apatie a murit in 2 zile. i-am administrat in prima zi un antivomitiv cu vitamine, clamoxyl 0,5 ml si o dexamethasone 0,3 ml. Urmatoarea zi a fost bine chiar a inceput sa manance. in urma celui de al doilea tratament (doar antiboitic si antiinflamator) a murit la cateva ore prezentand o respiratie accelerata.
Am cautat toate prospectele posibile de la clamoxyl si pe net dar nicaieri nu spune ceva de o posibila intoxicatie nici in supradoza????
Bine ai venit Livia.
Eventual poti sa iei in calcul si alergia la atibiotic.
Totusi daca era alergic nu trebuia sa se manifeste de la prima administrare?
Scuze am fost neatent. Am crezut ca a doua oara ai dat antibiotic nu si prima data.
Putin probabil un soc alergic avand in vedere dexametazona administrata. Este bine de aflat antivomitivul folosit existand cazuri de reactii adverse la utilizarea metoclopramidului la pisica.
Autopsia? Toleranta la peniciline este foarte mare. Etilen glicol? IRA? Vaccinata? Categoric nu a murit din cauza injectiilor!
...te-ai gandit la un posibil corp strain?..poate un trichobezor..?
...voma apatie...cum statea cu defecarea?..triada de corp strain?