+ Raspundeti subiectului
1 la 9 din 9 m.

anestezia in castrarea armasarului

Discutia: anestezia in castrarea armasarului din forumul Cai (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Vreau sa stiu si eu avantajele castrarii in pozitie patrupedala a armasarului (cost si vindecare); si mai ales ce ...

anestezia in castrarea armasarului

Vreau sa stiu si eu avantajele castrarii in pozitie patrupedala a armasarului (cost si vindecare); si mai ales ce anestezie se face!? , eu fiind un adept al castrarii clasice prin trantire( dupa o prealabila tranchilizare usoara acepromazina + ketamina)

2. .
    Cand il faci in picioare, il faci cu testicul descoperit. Trebuie mai multa atentie postoperator. Avantajul il reprezinta faptul ca nu mai ai nevoie de o armata de oameni pentru contentie si de asemenea elimini riscurile consecutive trantirii.
    Anestezia se face cu xilazina, domosedan si ketamina. Pentru un cal de 500 kg domosedanul te costa 40 lei, 10 lei xilazina, 30 lei ketamina. Cu xilina pe care o mai vari prin cordoane, cu atropina pe care o faci inainte de anestezie...te cam duci la 100 lei pe materiale.
    Dupa parerea mea este o metoda mai civilizata si mai putin traumatizanta pentru armasar, dar prefer metoda clasica----trantire, legare, taiere. E mult mai expeditiva. In 15 minute animalul e in picioare... .
    Spre rusinea mea....nici macar ketamina nu folosesc. Uneori, acepromazina.

4. .
    Nu m ai lamurit, ai facut vreodata in picioare!!!!?
    Daca ii faci ketamina , anestezia nu mai e vigila, iar animalul nu mai sta in picioare, pica, nu cred ca e asta anestezia

6. .
    Pariem?
    Cand ii faci acepromazina cu keta iti cade singur?

8. .
    eu vorbesc de castrarea in picioare! nu vreau sa cada

10. .
    Nu cade omule, stai relaxat.

12. .
    Nu m ai lamurit deloc!
    spune mi fiecare anestezic in ordinea si doza respectiva

14. .
    First...ii vari ceva atropia ca sa nu te baloseasca prea tare. Cam 0,1-0,2 ml/100Kg atropina 1/1000.
    Anestezia propriuzisa....1.Xilazina 100mg/100kg i.m 2. Dupa 10 min Domosedan 0,2ml/100kg 3. La 5 min dupa domosedan...100mg/100kg keta i.v
    Apoi te misti repede ca sa nu se duca dracu anestezia.

16. .
    multumesc
    cu prima ocazie o sa incerc

18. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare