stiti ceva despre terapia cu aerosoli salini?
Discutia: tratamente in afectiuni respiratorii la cal din forumul Cai (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): stie cineva ceva in legatura cu tratamentele cu aerosoli salini la cai ,in afectiuni respiratorii?...
stie cineva ceva in legatura cu tratamentele cu aerosoli salini la cai ,in afectiuni respiratorii?
stiti ceva despre terapia cu aerosoli salini?
ai putea te rog sa fi mia explicit?
ce ai vazut ca este in neregula cu calul?
eu nu am auzit de aerosoli nazali, dar poate te pot ajuta in alte privinte :P
Hai cã-ntreb eu ceva: o bronºitã alergicã,afebril,tuse dimineaþa dar ºi la efort? Apare sezonier iarna-primãvara . Ceva mai nou decit hostacortin ,depedin![]()
Tuse dimineata sau la schimbari bruste de temperatura (grajd-afara, afara grajd)? Vezi sa nu fie o influenta ecvina (a cam bantuit in ultima vreme).
Jetaj?Cum si cat?
Daca esti sigur ca e bronsita alergica....un desensibilizant si pneumoguard ar trebui sa faca toata treaba. Ceba b1+b6, vit.C i.v...ar trebui sa ajute. Parerea mea!
Eu am avut in toamna ~30 cai cu influenta....si cam asa i-am rezolvat (de fapt...ajutat). Fara desensibilizant.
Se poate influenþã afebril? Nu prezintã jetaj,doar tuse.
Modelul poate fi cel din medicina umana. Indicatia ar fi pentru bronhopneumonii cronice si in special asmul bronsic si emfizemul pulmonar. Cea de-a doua afectiune n-are rost sa speri in vindecare.
se poate face tratament cu aerosoli. Eu am vazut facandu-se la un cal cu BORC si intr-adevar aduce imbunatatiri, singura problema fiind ca nu sunt de durata. Metoda asta, cica ar fi inca doar experimentala.