+ Raspundeti subiectului
1 la 7 din 7 m.

Emfizem subcutanat ...

Discutia: Emfizem subcutanat ... din forumul Vaci (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Se da o vaca (baaaatrana tare...+18 ani). Stare generala buna, apetit si rumegare prezente. Temperatura in limite normale (la ...

Emfizem subcutanat ...

Se da o vaca (baaaatrana tare...+18 ani). Stare generala buna, apetit si rumegare prezente. Temperatura in limite normale (la 8 termometrari in 48 ore). Fara leziuni externe evidente, fara modificari ascultatorii la nivel pulmonar sau cardiac.
    Pe toata suprafata corpului se constata prezenta aerului, subcutanat. Daca ati vazut o oaie (miel), umflat dupa sacrificare, va puteti face idee despre ce vorbesc.
    In urma punctionarii in mai multe puncte am constata ca aerul evacuat nu are un miros deosebit.
    Ce dracu' poate sa fie asta....ca pana acum nu a reusit sa ma lamureasca nimeni... .

2. .

bradsot

bradsot

4. .
    De unde si pana unde???

6. .
    carbune emfizematos plaga anaerobi abdomen

8. .
    Din putina medicina pe care o cunosc....am vaga senzatie ca bradsotul de care spuneai mai sus apare la oi si capre....nu prea apare pe la bovine.
    Carbunele emfizematos....daca era.....pana acum ori era moarta de mult vaca...ori se vindeca.
    Animala traieste bine mersi in continuare...., continua sa se umfle desi am luat in calcul si existenta unui anaerob si i-m bagat antibiotice atat pe cale generala cat si s.c. S.C i-am varat 300 ml oxi (in 3 reprize)....diluat in ser fiziologic...incercand sa-l imprastii pe o suprafata cat mai mare.
    In pofida eforturilor mele.....aceasta vaca refuza sa se faca bine sau sa o mierleasca.

10. .
    Citat Publicat initial de Vet
    ...
    In pofida eforturilor mele.....aceasta vaca refuza sa se faca bine sau sa o mierleasca.
    :lol: nu m-am putut abtine.
    Admin vetforum.ro

12. .
    Dupa ce am tratat animala cu mare nebagare de seama....timp de 2 saptamani....am avut surpriza de a constata o recuperare totala si fara sechele.
    Oricum...este o vaca matusalemica. A fatat de 18 ori pana acum.

14. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare