+ Raspundeti subiectului
1 la 4 din 4 m.

tratamente ovine

Discutia: tratamente ovine din forumul Oi si berbeci (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): stimati colegi daca poate sa-mi spuna si mie care ce tratamente a-ti aplicat la ovinele care manifesta stare de ...

tratamente ovine

stimati colegi daca poate sa-mi spuna si mie care ce tratamente a-ti aplicat la ovinele care manifesta stare de abatere apetit scazut si ce este mai important prezinta o adinamie a trenului posterior ,urmat de simdro de paralizie ,decubit sterno-abdominal si moarte . aceste simtome apar mai ales dupa fatare posibil asociat cu un aport crescut de porumb in ratie.
    eu am recomandat oprirea furajarii cu porumb,cresterea cantitatii de fibroase si administrarea de alamicin 300

2. .
    mie-mi seamana a cetoza (toxemie de gestatie). da mai multe date inclusiv zona in care te afli

4. .
    cat despre folosirea oxitetraciclinei (alamicin) daca este listerioza ar trebui sa ai rezultate bune la adulte insa produsi cu viabilitate scazuta dpdv al depunerii calciului

6. .
    Ucenic timid Mihai si Bobo este pe drumul cel bun
    Data inscrierii
    28-01-08
    Loc
    Liege (B), Redon (F), Medias (R)
    si eu ma gandeam poate la cetoza / Toxemie de gestatie la Ovine:

se poate doza [cetona] in sange, lapte cu un aparat pentru diabetici (30€), fiecare tigeta 1€ sau urina (combur test R): acetoacetona sau acetona, cut-off de 500microM/L pentru AcAc.

Tratament pentru vaci:
    - IV glucoza Hypertonica 30% max: 0,5 la 1g/kg/24h
    - propionat 250g 2x/zi sau propylen-glycol 250g 2x/zi per os (precusori neoglucogenici)
    - glucocorticoizi: Dexametosome 10mg pentru o vaca!!! (hyperglycemian si lipolitic)
    - ac. nicotinic 12g/zi o sapt (antilipolitic)
    - Insulina-retardata (200 UI) SC (antilipolitic)
    - Perf Bicarbonati (contra acidiza)
    - vitamina B12 + cobalt ( neoglucogeneza propionat-dependenta++)

Scuze pentru greselile in limba romana ;-)

8. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

1. tratamente in afectiuni respiratorii la cal
    De taulescumarian in forumul Cai
    Raspunsuri: 7
    Ultimul mesaj: 29-01-09, 01:46
  2. AVORTUL CU SALMONELA LA OVINE
    De dr. NUT CALIN DORINEL in forumul Medicamente, aparatura si instrumentar
    Raspunsuri: 2
    Ultimul mesaj: 18-01-08, 12:28
  3. inducerea si sincronizarea caldurilor la ovine