+ Raspundeti subiectului
1 la 13 din 13 m.
Like Tree2Multumiri
  • 1 Post By dan gisca
  • 1 Post By Tatal lor

cezariana la scroafa

Discutia: cezariana la scroafa din forumul Porci (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): deschid acest subiect,in ideea de a afla de la alti colegi, ce rezultate au avut! eu unul, am operat ...

cezariana la scroafa

deschid acest subiect,in ideea de a afla de la alti colegi, ce rezultate au avut!
    eu unul, am operat a treia scroafa din cariera si totodata si al 3 lea esec(scroafa a murit la 6 ore,ca si celelalte),frustrarea fiind ca la vaca rezultatele au fost bune din 3 operate , 3 salvate, ma gandesc ca la scroafa gresesc undeva.
    sa va spun la ultima cum s a intamplat,(e vorba de o scrofita de rasa vietnameza, 35 kg.),fatarea a inceput la 9, a fatat unul viu si apoi unul mort,dupa asta am fost chemat pe la 5 si am hotarat sa o operez,am facut anestezie 1ml ketamina si 1 ml acepromazina i.m.(ma gandesc ca e prea mult!), incizie de cca 8 cm , flanc stang, scot uterul in plaga si fac o incizie la baza corn drept pe unde mai scot 4 purcei vii si 3 morti 3 de pe corn stang, 3 de pe stang si unul angajat in bazin, totul bine pana aici, consider eu,!
    Nu i am pus nicio perfuzie ,din considerent ca nu am avut pierderi prea mari de sange,apoi aflu ca a murit cu tot cu purcei!
    ma intreb ce s a intamplat !?

2. .
    Avand in vedera particularitatile anatomice ale aparatului digestiv si respirator la porc, nu utilizez acepromazina in cazul acestora. Ketamina am folosit de 2 ori in hernii ingvinale foarte mari, cand nu reusam sa repun intestinele in cavitatea abdominala. La scroafe, cezariana o fac ori cu stresnil ori dor local pe linia de incizie cu xilina (si doar xilina am facut in majoritatea cazurilor.
    Apoi te misti repede, lucrezi curat si mult succes.

4. .
    Eu am facut cezariana la scroafa in mai multe randuri cu succes. Daca imi comunici e-mailul iti trimit poze. nu stiu unde ai gresit. o data a murit si la mine dar nu din cauza intereventiei ci pentru ca nu am avut ser antitetanic. in 7 zile a facut tetanos.

Dan

6. .
    multumesc dane!
    pleteairina@yahoo.com

8. .
    eu folosesc doar ketamina 1ml/10kg GV. eventual anestezie locala pe linia de incizie in zona sublombara oblic.

Dan

10. .
    Discutand cu un coleg mai experimentat, spunea ca post operator trebuia sa i fi facut si un calmant gen algocalmin!

12. .
    Citat Publicat initial de dan gisca View Post
    Daca imi comunici e-mailul iti trimit poze.
    De ce nu le salvezi aici? Apasa jos de tot pe butonul optiuni complete (cel de langa postati un raspuns rapid) si apoi cauta butonul managementul fisierelor.
    De fapt asta e si ideea forumului ca le postezi odata si toti cei care vin dupa le pot vedea.
    Daca ai dificultati cu salvatul pozelor sa imi spui.
    Admin vetforum.ro

14. .

cezariana la scroafa

eu sunt interesat in masura in care este posibil de o sponsorizare pentru publicarea unei lucrari cu titlul Ghid de chirurgie pe aparatul genital la animale, sub coordonarea conf. Diaconescu Alexandru. (toate cezarienele la animale, ovariectomii, operatii pe prostata, suturi vulvare, etc,) toate cu imagini. Sponsorii vor apare pe lucrare. pot fi si variante in care spre exemplu se popularizeaza lucrarea. este si asta o forma de sponsorizare.

Dan Gisca
    Imaginile atasate
    Tatal lor i-a placut /a multumit.

16. .
    Dan, iti sugerez sa contactezi mai multi producatori de produse farmaceutice / alimentatie din domeniul veterinar si sa le propui sponsorizarea, dar pentru a avea sanse sa obtii asa ceva trebuie sa o publici intr-un loc vizibil pentru mai multi medici veterinari (de ex aici pe forum) si sa insisti pe asta.
    O firma are un buget de promovare si il poate cheltui pe un banner/reclama in ziar sau poate sponsoriza o lucrare care apare online sau intr-un ziar de interes pentru targhetul lor.

Ma gandesc ca este o idee buna si poate fi dezvoltata, am sa incerc si aici sa fac ceva si sa vin in sprijinul tau.
    Bafta oricum.
    Admin vetforum.ro

18. .
    multumesc. tu unde ai cabinet?

Dan

20. .
    Nope, nu am. Lucrez pentru o companie multinationala acum. (am presupus ca m-ai intrebat pe mine )
    Admin vetforum.ro

22. .
    in domeniul veterinar? sau altceva?

24. .
    Altceva dar tot medical. (stoma)
    rsm_bossu i-a placut /a multumit.
    Admin vetforum.ro

26. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare