+ Raspundeti subiectului
1 la 2 din 2 m.

Maaare dilema

Discutia: Maaare dilema din forumul Porci (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Intr-o gospodarie, mai multi porci, mai multe categorii de varsta. Cel despre care vreau sa va vorbesc face parte ...

Maaare dilema

Intr-o gospodarie, mai multi porci, mai multe categorii de varsta. Cel despre care vreau sa va vorbesc face parte dint-o LS de la Peris (nu stiu numarul).
    E vorba despre un vierus de ~ 2 1/2 luni, ~15 kg, cazat in aceeasi boxa cu un alt purcel de ~ 25kg.
    La ora 13 era absolut ok. Il programez pentru castrare la ora 17.
    La ora 17, ma duc la oameni in curte....si tanti proprietara imi spune ca porcul e pe duca! :shock: Anumalu' cazut pe partea stanga, miscari de pedalare cu bipedul lateral dreapta si tremura ca la balamuc. Il pun in pozitie patrupodala, face sprijin foarte putin pe membrul anterior drept....deloc pe dreapta spate. Se sprijina de perete si continua sa tremure. Ii var un termometru digital in partea dorsala.... si :shock: 42,5 .
    Eeeeee, s-a bulit termometrul ma gandesc eu.....desi la mana se simtea hipertermic. Ii var un termometru clasic .... 42,3 :shock: .
    Tratament de urgenta (deh.....ca la tzara) .... 2 ml Algocalmin si 3 ml Gentamicina 10%.
    Ma duc sa-l vad dupa 1 ora..... :shock: animalu' in picioare, nu tremura, statea in toate 4 si halea . L-am lasat in pace si timp de 3 zile (astazi) nu i-am mai facut nimic. este super ok...parca nu a avut nimic.

2. .
    shock!

4. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare