+ Raspundeti subiectului
1 la 7 din 7 m.

aspectul exterior / coloratia puilor .... si betacarotenul..

Discutia: aspectul exterior / coloratia puilor .... si betacarotenul.. din forumul Pasari domestice (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): citat jukausa o intrebare ..... legat de aspectul exterior / coloratia puilor .... si betacarotenul.....??......

aspectul exterior / coloratia puilor .... si betacarotenul..

citat jukausa
    o intrebare ..... legat de aspectul exterior / coloratia puilor .... si betacarotenul.....??...

2. .

Betacarotenul

M-am informat si iata rezultatele "cercetarilor" mele:
    -betacarotenul nu influenteaza in nici un fel coloratia penajului nici al pui si nici la pasarile adulte;
    -betacarotenul influenteaza doar produsele animaliere:
    -culoarea galbenusului (o accentueaza in cazul unui "surplus"
    -culoarea cojoo oului ( o pigmenteaza)
    - in unele cazuri poate influenta pigmentarea culorii pielii dandu-i o tenta mai galbiue.
    Atata am aflat.. daca se descopera ceva si eu aflu am sa iti dau de veste..
    Sper ca esti multumita de raspuns..

4. .
    sa zicem ... desi asa cum ai zis si u in mesaj .. nu influenteaza culoarea penajului .. ..ok .. dar a pielii .. si a produselor lor da... si eu am caut cate ceva .. inca ceva concret nu pot adauga .... oricum ...cand aflu si eu ceva mai adaug...

6. .
    doc_vet_2004

betacarotenul
    in primul rand domnula cojocariu a uitat sa mentioneze ca in alimentatia pasarilor de carne se folosesc si biostimulenti de crestere(antibiotice,etc) ,care va sa zica se vor regasi si in organismul uman .secundo problemele de igiena din cadrul complexelor de crestere sunt uriase ca sa nu mai vb de bunastarea animalelor.in occidenta deja se trece treptat la alte sisteme de crestere intensiv-extensiv,adica cu spatii de recreere pentru animal .in ceea ce privesc caroteni in genere,acestia se vor regasi in coloratia musculaturii de acee carnea de la un pui de curtee mai rosie decat ce de la unul din complexe .a-l 2 lea motiv este faptul ca puiul de curte i-si exerseaza musculatura si atunci fibra musculara este mai bogata in produsi metabolici ca glicogen sau acid lactic sau altele.in ceea ce priveste pb gripei aviare domnul cojocariu nu cred ca pe nai ar trebui sa ne convinga sa mancam breuilerii ci publicul larg

(Am mutat eu raspunsul aici. Trebuia facut clik pe new reply si nu New Post)

8. .
    CAROTINOIDE ( Pigmenti carotinoidici )
    Carotinoidele sunt pigmenti universal raspanditi atat in regnul animal cat si in cel vegetal . Acesti pigmenti imprima culoarea galbena , rosie si violeta produselor . Se formeaza insa numai in plante , atat la cele cu clorofila cat si la cele fara clorofila , iar organismele animale le preiau prin hrana .
    Rolul pigmentilor carotinoidici in organismele animale :
    -rolul biochimic al carotinoidelor consta in a fi provitamine A , care prin oxidare , da nastere la retinal si apoi prin hidrogenarea la retinol sau vitamina A . Vitamina A este implicata in procesul biochimic al vederii , al cresterii , in mentinerea integritatii tesuturilor de la suprafata si a membranelor mucoaselor , ca fotoreceptori si foto protectori. Principala provitamina A este B-carotina.
    In functie de capacitatea organismului de a utiliza carotinoidele ,se deosebesc diferite grupe de animale :
    a) . animale care asimileaza si depoziteaza anumite carotinoide, in mare majoritate carotine(hidrocarburi hidrocarotinoidice), numite carotine selectoare(ex: cabaline, bovine ).
    b) . animale care nu depoziteaza carotine , ci numai hidroxicarotinoide si numai unele tipuri de cetocarotinoide, eliminand carotinele in fecale sau intr`o forma oxidata . Unele animale convertesc o parte din carotine in vitamina A ( pasarile ). Aceste carotinoide depozitate se numesc xantofile selectoare . Pasarile de curte depoziteaza carotinoidele , indeosebi luteina si zeaxantina in galbenusul de ou ,iar o parte , chiar in tesutul adipos.Carnea de pasare este pigmentata in galben-portocaliu , datorita hidroxicarotinoidelor , este apreciata de consumatori .
    c) animale care asimileaza si depoziteaza carotinoide neselectoare , carotine si derivatii lor oxigenati , indeosebi in grasime si in tesutul adipos ( broasca , caracatita, omul ).
    d ). animale care , in general , elimina carotinoidele ingerate si nu depoziteaza nici una sau numai urme infime de carotinoide ( carnivore,suine, ovine,caprine, cobai si cateva nevertebrate).
    e). animale care transforma carotinoidele asimilate in variate tipuri ale acestor pigmenti ,catabolizandu`i ,respectiv oxidandu`i in parte la derivati hidroxilici ,cetonici sau diferiti compusi oxidati .
    [clasificarea carotinoidelor:hidrocarburi, alcooli(xantofile),cetone, esteri, carotinoide carboxilice ,caotinoide cu ciclu aromatic , carotinodie acetilenice si carotinoide alenice .

10. .
    Citat Publicat initial de [b
    doc_vet_2004[/b]]
    ... in alimentatia pasarilor de carne se folosesc si biostimulenti de crestere(antibiotice,etc)
    Parerea mea este urmatoarea: Nu cred ca antibioticele sunt:
    Citat Publicat initial de [b
    doc_vet_2004[/b]] biostimulatori de crestere
    .
    Antiboticele (greacã ἀντί- contra, βίος- viaþã) sunt o grupã de medicamente care se folosesc la tratamentul bolilor infecþioase. Antibioticele sunt folosite datoritã acþiunii lor bactericide de a omorâ bacteriile sau protozoarele
    Poate la ce va referiti sunt probioticele.
    In timp ce unii microbi sunt daunatori, exista si unele specii care sunt benefice pentru organism. Aceste "bacterii bune" sunt numite "probiotice". Termenul provine din limba greaca si inseamna "pentru viata"..

12. .

colecalciferol

Care este forma sub care se poate administra colecalciferolul la gainile de rasa, cu forma de rahitism pretabila la astfel de tratament ? Este vorba de colecalciferolul de uz uman?

14. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

1. Ecluzionarea puilor de gaina!
    De dr_bordeianu2006 in forumul Pasari domestice
    Raspunsuri: 1
    Ultimul mesaj: 21-05-08, 00:06

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare