+ Raspundeti subiectului
1 la 11 din 11 m.

sãlbãticiuni in suferinþã

Discutia: sãlbãticiuni in suferinþã din forumul Diverse (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Prin natura profesiei cred cã toþi ne-am confruntat cel puþin o datã cu necesitatea tratãrii unei sãlbãticiuni care a ...

sãlbãticiuni in suferinþã

Prin natura profesiei cred cã toþi ne-am confruntat cel puþin o datã cu necesitatea tratãrii unei sãlbãticiuni care a ajuns la noi de cele mai multe ori tot din vina semenilor noºtri.Datoritã faptului cã existã numeroase particularitãþi de specie cred cã ar fi util sã impãrtãºim tuturor din experienþa noastrã.Personal am în îngrijire un huhurez cu o ramurã mandibularã ruptã,un uliu ºorecar cu o aripã amputatã cred de un columbofil idiot ºi lista continuã.

2. .
    Azi am gãsit huhurezul într-o posturã ciudatã:ii tremurã uºor capul refuzã total mincarea,chiar datã cu forþa o aruncã afarã.Poate sã zboare dar pare slãbit,nu suficient cit sã nu mã rãneascã cind i-am fãcut un spectam.Aveþi vreo idee?? un ochi il þine jumãtate inchis. HELP !!!!!!

4. .
    Trãieºte bietul huhurez cu glucozã 10% s.c. Prezintã torticolis permanent ºi nu mai poate zbura.Sã fie oare paramyxovirozã sau pseudopestã pt cã am hrãnit-o cu carne de pasãre crudã?Dacã nu -mi vine ceva nou in cap o mai þin 2-3 zile ºi o "deconectez de la aparate"

6. .
    daca ar fi ppa ar trebui sa prezinte semne nervoase....indigestie ingluviala....scurgeri de lichide cu miros fetid din cioc.....

8. .
    Cu douã zile inainte de debut am exagerat cu o dozã cam mare de vitamine per os .Prima zi am pus simptomele pe seama supradozei deºi uliul din voliera vecinã a primit aceeaºi hranã(carne ) ºi aceeaºi dozã babanã de vitamine ºi e bine sãnãtos.Semne nervoase are :tremura capul(acum s-a potolit) torticolis,nu zboarã...

10. .
    semnele aste nu inseamna PPA. nu ai vazut nici o gaina cu ppa??
    dar ca sa excluzi PPA, recolteaza si tu o proba de sange cu care te duci la LSVJ.... .
    Ai facut si o deparazitare????

12. .
    uiþi cã e huhurez captiv de doi ani ºi jumãtate deci exclus parazitare mai ales cã debutul a fost extrem de brusc ºi spectaculos.PPA am vãzut dar mã gindesc cã rãpitoarele sunt mai rezistente natural la boalã fiind expuse mai mult la viruºi cei pot lua de la potenþiala pradã ºi de aceea mã gindesc cã poate dezvolta forme atipice de boalã

14. .
    pai si de unde trebuia sa stiu eu ca e captiv de 2 ani jumate????? Daca ai precizat pe undeva si nu am vazut eu.... mea culpa. Dar chiar daca este captiv de atata timp....nu cred ca asta exclude parazitarea . parazitii ii poate lua din mediu...hrana.... . Si daca ii faci putina ivermectina.....nu-l defectezi!
    In legatura cu ce ai spus despre ppa, sunt perfect de acord cu tine...de aceea ti-am sugerat o analiza sangvina.
    Dar oare nu poate sa fie vorba despre stress?? o reactie la viata in captivitate??? Nu ma pricep eu salbaticiuni de genul asta...dar ma gandesc sa nu fie si asa ceva.
    B1+B6 injectabil ptr sist. nervos??? Incearca si tu sa mergi pe ceva tintit....nu pe cocktailuri vitaminice care nu fac rau...dar nici bine. (Acest produs este un supliment alimentar........ )
    Un seleniu cu vit E ???

16. .
    Merci Vet o sã incerc ºi te þin la curent.

18. .
    HUHUREZUL meu incã trãieºte sau aºa pare....are 13 zile de cind nu s-a atins de mincare ,torticolis 180 grade(sãracul vede lumea invers e normal sã aibã greaþã ) Lãsind gluma la o parte il þin cu glucozã 10% ºi duphalyte zilnic.E o umbrã sãracul dar azi a inceput sã se miºte mai bine.

20. .
    Huhurezul s-a dus de mult dar azi am primit in cabinet o cioarã grivã sãlbaticã cu semne clinice asemãnãtoare:torticolis,refuzã hrana uºor apaticã nu este agresivã ºi are o reacþie slabã de a se apãra.Cred cã prezintã ºi afonie( In adolescenþã am avut ºi stãncuþã ºi cioarã grivã amindouã fãceau scandal cind nu le convenea ceva) Voi incerca vit B1 +B6 ºi Se+E .Aveþi vreo altã idee?
    Nu pare bãtrinã ºi am deparazitat-o.

22. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare