incearca un antiinflamator general (dexametazona, sau ma rog c ai la indemana ) si local un spay cu Teramycine....
Discutia: as dori niste sfaturi despre tratarea unei rani din forumul Ocazii (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Uitati care este prob am un calut in varsta de 12 ani,si in urma cu o sap sa tavalit ...
Uitati care este prob am un calut in varsta de 12 ani,si in urma cu o sap sa tavalit in grajd,cum a reusit nush....ca si-a prins piciorul din spate la capastru iar dimineata cand am fost la el ,l-am gasit cu capul spart in fine cat sa zbatut el stie((
(( :cry: :cry: :cry: ,am chemat medicu veterinar i-a dat drumu la sange cam vreo 5 litri pana a iesit sangerele de culoare deschisa(din cate am inteles mai avea potin si murea :? :? :? )..dar sa nu o mai lungesc are o rana destul de persistenta la piciorul din spate chiar la incheietura cu copita.....c medicament as putea folosi pt tratarea rani?....ms anticipat....
incearca un antiinflamator general (dexametazona, sau ma rog c ai la indemana ) si local un spay cu Teramycine....
In niciun caz nu ii administrezi antiinflamator steroidian - dexametazona (produce imunosupresie)!! In primul rand medicul veterinar trebuie sa evalueze gravitatea ranii, profunzimea acesteia si structurile anatomice lezionate. Apoi se face o curatare mecanica a plagii, spalare cu solutii antiseptice (betadina diluata de exemplu) se aplica un antibiotic local (de preferat sub forma de pudra) si se administreaza antibiotice pe cale generala (penicilina, gentamicina, amoxicilina). Nu uita de serul antitetanic daca nu a fost vaccinat impotriva acestei boli. Daca edemul este foarte pronuntat ii poti administra un antiinflamator nesteroidian (fenilbutazona merge foarte bine la cal, diclofenac si derivatii lui). care este starea calului in momentul de fata? Ce ai vrut sa spui prin "capul spart" - doar leziuni la nivelul tesuturilor moi sau si la nivelul oaselor craniene?
Te rugam sa gasesti un site cu sfaturi sau mai bine o vizita la un medic veterinar.
Acesta este forum DOAR pt medici veterinari.
Admin vetforum.ro