+ Raspundeti subiectului
1 la 5 din 5 m.

antibiotice

Discutia: antibiotice din forumul Tratamente (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Hai sa va povestesc doua cazuri asemanatoare. La cabinetul unde lucram a venit intr-o zi un catel cu o ...

antibiotice

Hai sa va povestesc doua cazuri asemanatoare. La cabinetul unde lucram a venit intr-o zi un catel cu o plaga in zona ingvinala, mai precis o gaura in piele de vreo 3 cm diametru. Cainele a fost toaletat si dezinfectat local si apoi da-i cu antibiotice 5 zile si cu germostop la greu in fiecare zi. Din cauza flexibilitatii zonei si imposibilitatii de a fixa acolo un pansament rana s-a inchis abia in 3 saptamani.
    Un alt caine, tomberonez, pe care l-am observat jucandu-se printre niste garaje, avea o plaga identica, tot de 2-3 cm, tot ingvinal. In plaga acestuia am observat 2 larve mici, care incepusera sa consume tesuturile moarte din plaga si sa o dezinfecteze. Am decis sa nu il tratez deloc si sa vad ce se intampla. A doua zi plaga era perfect curata, neinflamata, cu marginile perfect regulate si nu sangera. Nici urma de febra. Dupa inca 2 zile larvele disparusera si plaga incepuse sa se inchida de la interior spre exterior. Dupa o saptamana plaga se inchisese complet fara nici un tratament.
    Concluzia : organismele au o capacitate uimitoare de refacere , de autovindecare, si de combatere, iar administrarea antibioticelor in mod repetat, in cantitate mare sau fara folos duce la lenevirea sistemului imunitar si la formarea unui material genetic slab si bolnavicios pentru viitoarele generatii.

2. .
    Cred ca asta-i valabil si pentru oameni, bine... nu sa ne manance viermii! :lol: :lol:

4. .
    Metoda cu larve se foloseste in unele spitale umane. Dar larvele sunt crescute in mediu steril.
    Se pare ca a functionat si nesteril

6. .
    a fost dat un caz si la tv,cu un tip caruia viermii i-au protejat timpanul,consumand doar tesutul necrozat :roll:

8. .
    Interesant caz, dar nu cred ca cineva cu o doza cel putin modesta de responsabilitate fata de animalul sau mult iubit si de multe ori considerat ca fiin un membru al familiei, si-l va lasa fara sa apeleze la un tratament.
    Si nici medici prea multi nu sunt care sa zica proprietarilor: "Lasa`l ca peste 2 zile o sa faca niste viermi acolo si o sa il vindece". De altfel nici nu prea poti sa risti un astfel de "tratament" pe un caine, decat daca e al nimanui.

10. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare