+ Raspundeti subiectului
1 la 7 din 7 m.

leacuri babesti

Discutia: leacuri babesti din forumul Tratamente (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Inainte sa apara antibioticele se introducea subcutan in zona gatului o bucata de lemn, prin care se producea un ...

leacuri babesti

Inainte sa apara antibioticele se introducea subcutan in zona gatului o bucata de lemn, prin care se producea un abces(de fixatie). Acesta declansa febra si productia de anticorpi. Cred ca este destul de periculos pentru ca procesul nu poate fi tinut sub control, dar asta demonstreaza extraordinara capacitate a organismului de a se apara si de a se reface singur.

2. .
    Bine ai venit pe vetforum, Cristi
    Si ma bucur ca mai mult decat pentru un anunt. :wink:
    Sunt multe tratamente babesti. Mai era ceva cu spanz parca. Se introducea o legatura intr-o crestatura in urechea porcului si il vindeca sau proteja de ceva boli. Din pacate nu stiu mai multe.

4. .
    Spanzul il foloseau ciobanii la oi. Era un "piercing" cu o bucatica de lemn de spanz.

Chestia cu bucata de lemn in zona gatului...mi-e putin neclara. Cum poate sa provoace un abces de fixatie bucata aia de lemn??? Daca va aude nenea Curca de la fiziopat... . Ia dati fuga pe la el si intrebati daca nu cumva inocularea de terebentina S.C produce abcesul de fixatie, care, in afara faptului ca stimuleaza imunitatea , mai are si marea calitate de a fi steril.

Oricum, din aceiasi sfera, se mai practica :
    - administrarea SC de sange (ori sangele propriu, ori de la mama la fat...sau invers),
    - administrarea SC de lapte
    - implantul de os
    Toate astea au ~ acelasi efect ca Polidinul sau Zoodinul , adica stimuleaza nespecific imunitatea.

6. .
    Citat Publicat initial de Vet
    Spanzul il foloseau ciobanii la oi. Era un "piercing" cu o bucatica de lemn de spanz....
    Asta era

8. .
    spinz am folosit ºi eu la doi porci cãrora nu le dãdeam de cap cu o pneumonie rebelã.Este bun dacã se foloseºte corect .Amindoi grãsunii s-au vindecat incirca 10 zile.Nu cred cã vreþi sã stiþi cum arãtau urechile dupã 3 zile de la implant.Am crezut cã iau bãtaie de la proprietar..

10. .
    Nici nu vreau sa ma gandesc ce pateai daca mureau :lol:

12. .
    De murit nu mureau dar eram pe cale sã creez o nouã rasã de porci fãrã urechi ºi in plus pe bietul om fãrã piftie.....

14. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

1. Leacuri babesti...
    De Roxana in forumul Tratamente
    Raspunsuri: 10
    Ultimul mesaj: 01-12-10, 10:44

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare