+ Raspundeti subiectului
1 la 8 din 8 m.

URINEX

Discutia: URINEX din forumul Tratamente (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): am si eu o intrebare, poate se gaseste pe-aici cineva mai avizat si care poate a experimentat deja, pe ...

URINEX

am si eu o intrebare, poate se gaseste pe-aici cineva mai avizat si care poate a experimentat deja, pe termen mai lung, acest tratament:
    am fost sfatuita, intr-o usoara criza de urolitiaza a motanului personal (mai grava decit prima, aceasta fiind a doua, motanul urina greu si in picatura) sa folosesc urinex. este un medicament de uz uman, pe baza de uleiuri volatile, si este in esenta un antispastic. spre deosebire de pastele/comprimatele de uz veterinar recomandate in aceasta afectiune, urinexul isi face efectul in aproximativ un sfert de ora dupa administrarea orala, in sensul ca se produce o relaxare a uretrei si motanul urineaza normal. mi s-a recomandat o cura de 2 capsule/zi (dimineata si seara) timp de o saptamina, apoi inca 2 saptamini de tratament cu o capsula pe zi. in plus mi s-a spus ca pe perioada tratamentului nu este necesara administrarea dietei tip royal urinary (am uitat sa mentionez ca la analizele efectuate cu ocazia primei crize s-au gasit struviti in sediment), insa ca sa nu risc suplimentar i-am combinat tratamentul si cu mincarea dieta (mincare uscata).
    eu nu i0am facut tratament decit o saptamina, apoi am ramas doar cu dieta inca doua saptamini. in afara faptului ca motanul mirosea a...eucalipt , n-am avut nici o problema cu tratamentul, din contra am fost foarte multumita pentru ca, dupa cum am spus deja, efectul a fost imediat.

am citit insa (tot pe un forum legat de animale) ca aceste uleiuri volatile nu ar fi ok pentru pisici, ca urinexul afecteaza functia hepatica etc. as vrea sa stiu daca a mai folosit cineva acest tratament, cu ce rezultate, efecte secundare, complicatii. dupa cum va puteti da seama, mi-as dori ceva date relevante, de la cineva care lucreaza eventual pe animale de companie, si care a "experimentat" efectul urinexului pe mai mult de un motan...

2. .
    ...binenteles orice medicament, substanta e un rau necesar evident toate au si efecte adverse dar dozate si fractionate corespunzator nu inplica un risc asa de mare...am inteles ca a dat rezultate asa ca n-ai motive de ingrijorare iar pt linistea ta incearca niste teste hepatice..ca sa sti un anti-spastic nu e in todeauna de ajuns, cristalele de struvita trebuiesc distruse altfel pot leziona mucoasa vezicala si mai ales uretrala...astfel poti folosi Metionina...iar royalul nu este cea mai buna

4. .

dietetic

hill's mai precis mancarica dietetica deosebit de buna.. :wink:

6. .
    stimate dle moderator,

SUNT medic veterinar, iar intrebarea mea nu mi se pare ca ar fi sunat a consultatie online. eu nu lucrez intr-un cabinet veterinar, iar experienta celor care lucreaza pe ciini si pisici imi poate fi de folos. un astfel de medic "de cabinet" mi-a recomandat urinexul; pe un alt forum un utilizator care nu este medic veterinar (dar este crescator de pisici) a afirmat ca medicamentul cu pricina are efecte negative pe termen lung. prin urmare am decis sa apelez aici, pe forumul dvs pe care se presupune ca intra doar medici veterinari (sau mai ales medici veterinari), sa intreb daca vreun alt medic a mai folosit acest medicament si daca a intilnit situatii in care pisica/motanul a avut reactii adverse/secundare.
    prin urmare, daca doriti, sinteti liber (cum as putea sa va opresc?) sa stergeti acest topic; luati insa in calcul si faptul ca urinexul poate fi o idee de tratament in cazuri grave in care sondajul uretral nu mai are rezultate, iar uretrostomia nu este o optiune (virsta animalului, uremia avansata etc).

multumesc pentru raspuns; stiu ca antispasticul nu este suficient, dar royal urinary era destinat tocmai sa "dizolve" acei struviti. nu am stiut ca intre timp hills-ul a devenit optiunea cea mai buna ca mincare dietetica; voi lua in considerare sfatul dvs.

8. .
    Scuzele mele. Nu am avut de unde sa stiu. A fost doar o neintelegere.
    Nu am sters mesajul pana nu ati raspuns, special pt a fi sigur ca nu gresesc.
    Evident ca nu voi sterge acest subiect.
    Si nu in ultimul rand Bine ai venit pe forum.

10. .
    offtopic: ma bucur ca am lamurit problema si bine v-am gasit !!

12. .

"dizolvarea" nisipului la pisici

un produs relativ nou dar destul de cunoscut pe piata medicamaentelor veterinare este Vetrecalul, acesta se poate administra atat per os cat si intravezical in momentul cand motanul a fost sondat, iar tratamentul dureaza ceva timp, timp in care este recomant si folosirea Uro-pet ului, produs sub forma de pasta care se administreaza zilnic pisicii, toate acestea facandu-se pe langa tratamentul cu antispastice, antibiotic

14. .
    nu poti administra concomitent 2 acidifiante, respectiv VETRECAL si URO-PET, pentru ca risti sa-i faci rinichii ''varza murata''..... incepi tratamentul cu VETRECAL si administrezi cateva zile si apoi continui numai cu URO-PET......nici macar hrana de dieta (Royal Canin Urinary sau Hill's S/D) nu este recomandata pe perioada tratamentului

16. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare