scuze - ponderea
Discutia: disciplinele obligatorii. sunt ore suficiente? din forumul Bucuresti (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): domnule moderator. ar deranja o astfel de dezbatere? poate in acest fel vom putea afla care ar trebui sa ...
domnule moderator. ar deranja o astfel de dezbatere? poate in acest fel vom putea afla care ar trebui sa fie poderea disciplinelor in curricula in functie de optiunile noastre, ale studentilor. nu discutam de calitatea cadrelor didactice, ci de materie ca atare.
scuze - ponderea
si inca ceva. sunt cu adevarat lucrari practice? sau e doar de scris in timpul afectat lucrarii practice? ne putem considera pregatiti profesional frecventand lucrarile practice si cursul?
pregatiti teoretic, poate... profesional devii pregatit prin practica efectiva, si aici intra in calcul cele 4 sapt de practica din vacanta, nu? recomandabil ar fi sa depasesti acele 4 sapt, si sa te faci de folos acolo... aici intra ideea de a munci in timpul facultatii: asistentii de la cabinete sunt de obicei studenti, u must know that, right?
apoi vine adevarata practica, dupa licenta...
ok. inca nu stiu prea multe. dar nu ar fi mai bine sa facem precum cei de la zootehnie? ei au centre de practica. si alfa astfel tot felul de lucruri interesante. asa cum facem noi practica...multi se fac ca fac practica....altii nu fac deloec, aduc doar o hartie ca ar fi facut.
se muta doar clinicile de animale mari inafara bucurestiului. ca sa fie patologie si ca sa faci practica acolo.
ce e cu contrazicerea asta la tine?!!
"draga Andrei"! ceea ce consider cel mai important in acest moment nu este practica de vara, ci lucrarile practice. poate ai ceva de spus legat de asta. iar in legatura cu clinicile care se vor muta, unde vor sta si vor manca studentii? unde vor sta cadrele didactice? pentru ca unii locuiesc intr-o parte a capitalei, iar din cate am inteles locatia noua este in cu totul alta parte. si nu toti dispun de masina la scara.
intrebarea asta "ne putem considera pregatiti dpdv profesional "am mai pus-o si eu pe alt topic..la urma urmei cred ca depinde de fiecare
lucrarile practice sunt la fel pt toti studentii..fie ca sunt propriu-zis practice sau stai si scrii (ceea ce nu e normal, dar ma rog )
asa ca ceea ce conteaza este cum te diferentiezi tu de ceilalti si aici ma refer la practica de vara...ce conteaza ca xulescu nu a facut nici 1 ora de practica pt ca avea pile la cabinetul de la el din oras si a primit hartie?..tu trebuie sa fii multumit de tine si sa stii ca ai facut tot ce a depins de tine ca sa te documentezi, sa inveti, sa dobandesti noi informatii...asta ca sa nu regreti mai tarziu
din punctul meu de vedere problema apare cand xulescu (care nu prea a dat pe la scoala, si-a mai platit pe ici pe colo cate un examen unde se putea, nu a facut practica) este atat de inconstient incat vrea sa mai si profeseze
oricum claudius nu cred ca sunt prea multi oameni in facultate ca mine si ca tine care sa se intrebe daca sunt indeajuns de pregatiti si pot face fata dupa facultate
am in grupa colegi din alta tara si mi-au zis ca au venit in romania la veterinara pt ca au auzit ca e f corupta si ca se da spaga la examene..ei sigur nu se intreaba daca vor iesi bine pregatiti din facultate :lol:
si poate nici nu trebuie mutate clinicile. se investesc prea multi bani pentru putin. nu ar fi mai simplu sa fie cumparate mijloace de transport adecvate rapide (autovan pentru animale mari) care sa asigure atat transportul acestora la facultate, cat si interventia de tip ambulanta?
Claudiu...vad ca iti place ff mult sa te contrazici in legatura cu toate. de fiecare data cand cineva face o afirmatie tu incerci sa cauti nod in papura si te contrazici... imi cer scuze, poate gresesc...dar eu mereu inteleg un ton cinicsi negativist in posturile tale. dar da-mi voi sa incerc sa iti lamuresc niste chestii pe topicul asta...
1. treaba cu clinicile de animale mari in afara bucurestiului au cea mai mare logica pentru ca din ce cunosc eu (si o sa incerc sa ma interesez pentru ca sa iti pot explica concret) nu ai voi sa transporti animale mari in capitala...
2. Treaba cu ambulanta: facultatea a achizitionat anul trecut 3 automobile (pe care de altfel le poti si vedea langa cladirea din splai daca treci pe la facultate) a caror destinatie este si folosirea pentru servicii de tip ambulanta. nu pot sa iti spun insa daca toate trei vor avea aceasta destinatie sau cand se va intampla asta, pt ca sa fim seriorsi....pentru moment ele doar stau acolo. vom vedea.
Sper ca am reusti sa iti mai clarific din nelamuriri..atat cat imi va permite timpul si cat voi avea cunostintele sa fac asta voi incerca sa mai ofer astfel de informatii...asta si daca se va dovedi ca sunt dorite!
mai UFO! vad ca nu tu vrei sa pricepi! nimeni nu interzice transportul animalelor mari in mijlocul unui oras daca acest transport se face cu mijloace adecvate. Adica masini speciale de transport sau remorci de tip special (vezi cele cu care se transporta caii la o competitie sportiva). daca ar fi sa fie cum crezi tu ar insemna ca nici animalele de la Circul Globus, mai bine zis cele care vin din afara, nu ar putea fi prezente in spectacole.
normal. cum sa incapa o vaca intr-un Logan??????????????????? si atunci mai bine merge muntele la Mahomed. nu-i asa? adica pleaca clinicile in alta locatie daca ne-am lua dupa UFO.
la urma urmei cred ca sunt mai ieftine acele remorci speciale decat constructia unor clinici...dar probabil ca sunt si alte interese la mijloc
si de fapt chestia asta cu clinicile e adevarata sau e doar un zvon?
imi pare rau sa vad ca pe forumul asta oamenii mai mult se contrazic decat discuta.
imi pare rau ca va atacati atat si sariti sa corectati tot ce nu va convine in loc sa incercati sa purtati o discutie constructiva care sa aiba niste concluzii logice.
DACA ati citi mai atent postul meu ati VEDEA ca am scris "din ce cunosc eu (si o sa incerc sa ma interesez pentru ca sa iti pot explica concret)" nu am tipat in gura mare ca e batut in cuie sau altele. Eu incercam sa discut o treaba pe care o adusese in discutie claudius.
daca va convine sa purtati astfel de discutii intr-un mod civilizat putem sa o facem dar dupa cum merge treaba va credeti toti mai destepti decat ceilalti asa ca mai bine va las sa aberati intre voi.
Claudius sper sa te ajute dragii nostri colegi (sau fosti colegi) ca sa lamuresti problema asta
poate ar trebui sa discutam ceea ce este stipulat cu adevarat in documentul de la Bologna. pentru ca ceea ce ni s-a prezentat noua, de fapt nu este ceea ce este aplicat la celelelte facultati din tara si strainatate. in principiu sunt mai putine ore la unele materii si mai multe la altele. vreti si exemple? la majoritatea facultatilor fiziopatologia este materie de 1 an. farmacologia are putine ore si este la cele mai multe facultati impreuna cu toxicologia. la alte facultati. toxicologia este materie de un semestru, iar la altele este integrata medicalei. sunt alocate mai multe ore medicinei legale, bolilor infectioase si parazitare, anatomiei normale si celei patologice, histologiei si histopatologiei, chirurgiei generale si patologice, medicalei, semiologiei si imagisticii medicale etc. apropo! ecografia este integrata semiologiei ca doar este imagistica!
de asemenea, se acorda o mare importanta practicii medicale. ceea ce la FMVB este doar un deziderat. dar, in acelasi timp, studentii sunt cu adevarat interesati de medicina vfeterinara. nu vin la facultate doar pentru a obtine o diploma.
sunt ore suficiente in care se face carte insuficient.parerea mea.nu devii medic frecventand lucrarile practice si cursurile si atat.devii ,poate bine pregatit teoretic.(dc esti cu adevarat interesat,pt ca nici pregatirea asta nu ti-o da nimeni cu lingurita,trebuie sa fii si un pic autodidact).mi-a trebuit un pic sa-mi dau seama ca daca nu pun mana sa fac si nu invat singura,facand multa practica,nimeni nu sta sa-mi puna bisturiul in mana sau sa ma invete smecherii in facultatea asta.cam 70%din pregatirea de medic o capeti singur.restul ,cu mare noroc,e teoria din facultate.daca e...![]()
are si teoria asta rostul ei...si unul mare as zice...treaba e ca se face carte "dupa ureche", dupa cum bate vantul,dupa cum se schimba conducerea,dupa interese,etc...etc...trist.
nu sunt ore suficiente,la anato is prea putine ore de lab si curs,la microbiologie,fiziopatologie..etc.prea putine pt a intelege si a asimila un bagaj de cunostinte MEDICALE atat de mare!si cu invatatu din practica sunt deaccord in conditiile in care "pui si tu mana" caci cu uitatul cum face mai toata lumea...neaah iar cu invatatul meseriei prin "furat" merge poate la cizmarie nu aici...ca pana pui un diagnostic...corect ...ca ce a mers la cateauan X poate nu merge si la X(SPRE EXEMPLU)...nuj zic... :wink: