Un forum de discutii special pentru studentii veterinari din Bucuresti.
Discutia: Discutii pentru studentii veterinari din Bucuresti din forumul Bucuresti (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Un forum de discutii special pentru studentii veterinari din Bucuresti....
Un forum de discutii special pentru studentii veterinari din Bucuresti.
OK, deci sistemul este un pic diferit, eu trebue sa aleg deja din anul 2 niste materii mai specifice pentru cabaline, rural (adica bovine, ovie..etc) sau companie, in anul 4 pina 6 avem clinice diferite deja. Insa, diploma este aceleas, dar ne pregateste un pic mai bine la o specialitate. Putem sa factem dupaia master complementar 1 an de specialitate sau specializari de 2-3 ani (internat...).
Oricum, este interesant cum se petrece diferit in fiecare tara...
Alta intrebare, avet o carte mai special cu care invatati anatomia in Romania? Cit costa asa de curiositate? Este una tradusa din strainatate, sau romaneasca? Am auzit ca sunt niste anomisti renumiti in Romania... stunt mai multi autori romani in bibliografia din cartea Belgianca (Anatomie du Cheval, Bernard Collin).
Dintre clasici: Pastea, Ghetie....dintre contemporani : Predoi, Hillebrand. Pe astea ma uitam eu la nevoie (Hillebrand ptr pasari)
Mersi Vet!
Poate aia cu pasarile o s-o cumpar, pentru ca eu lucrez cu cartea franceza foarte buna (Anatomie comparée des Animaux domestiques in 6 tomuri, dar nu sunt pasarile). Si din pacate, nu o fost gatata, mai lipseste si ultimul tom (VII) cu neurologia periferica si organele de sens pentru ca autorul (Robert BARONE, Pr. anatomist din Lyon) se face foarte batran, dar nu e prea usor de a invata numa din cartea belgianca cu anatomia calului ca sunt o gramada de diferente si cu notele fotocopiate fara scheme). Si anul asta, chiar ne ai ramane neurologia periferica...
Ce ma enerveaza cel mai rau sunt orele pierdute aiurea pe materii absolut inutile si pe drumuri la fel de inutile pana la Agronomie un r***t de curs de engleza sau de franceza!
Sa va explic. Genetica - laborator: pierdere de vreme, la cel mai crunt mod! Probleme de matematica idioate, calcule probabilistice si alte prostii care, foarte PROBABIL nu-mi vor folosi NICIODATA in meseria de medic veterinar! Biostatistica?! Sa fim seriosi! Cursul de Engleza?! Pierd 4 ore pe drum, fara ca macar sa am certitudinea ca acel curs se va sustine!!!!
Nu sunt la prima facultate, de aceea de un lucru sunt sigura: primul an este cel mai plictisitor si cel mai obositor!
Pe de alta parte, sunt studenta anul I la MV!Si oricat ma enerveaza "neste" treburi, imi place muuult!
da, din pacate sunt multe metrii inutile, si nu numai in anul 1, ai sa vezi..dar daca iti place ce faci mai tarziu o sa se simta.eu am trecut in anul 3 si acum chiar am inceput sa simt ca sunt la medicina veterinara.abia acum "am intrat in paine" cum se zice![]()
Buna. vreau sa ma inscriu la usamv din Bucuresti ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste detalii despre facultatea de mv, programa, ore de curs,materii, profesori pls!!! id:ea.carenuvrea. As ramane recunoascatoare!
Buna ziua, stie cineva daca se poate sustine o teza de doctorat in conditiile in care aceasta a fost realizata la o facultate din alta tara?
Multumesc.