anatomie- desene si grila iar la bio vegetala si animala de povestit. sunt usoare :lol:
Discutia: hello intrebare din forumul Bucuresti (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): salut sunt anul 1 la fmvb si as vrea dak se poate sa imi spuneti si mie cum sunt ...
salut sunt anul 1 la fmvb si as vrea dak se poate sa imi spuneti si mie cum sunt examenele din prima sesiune (test grila, desene, compuneri), in special dak mai tineti minte la anatomie, bio vegetala si bio animala. multumesc
anatomie- desene si grila iar la bio vegetala si animala de povestit. sunt usoare :lol:
Bine ca nu e scris la anatomie .... ca daca ii scriai si lu' Predoi in stil mIRC...era interesant .
Si ... oi fi eu ceva mai in varsta, dar pe vremea mea nu exista examen - compunere. Dar poate ca s-a inventat acum....deci sa ma lumineze si pe mine cineva cum sta treaba. Exista subiecte de genul : " Faceti o compunere avand ca subiect femurul canidelor. "
Pe vremea mea treburile erau mult mai simple : examenul era oral / scris / grila.
:lol: :lol: :lol:
da sunt chiar atat de importante denumirile in latina, mai ales la bio animala si vegetala?
nu
multumesc mult pentru informatii! bafta tuturor
ink o intrebare.![]()
Cum se desfasoara colocviul la anatomie la miologie??
La osteologie a fost simplu, ma duceam la laborator in fiecare sambata, duminica si cand mai aveam ferestre si invatam oasele ca dovada ca l-am luat din prima, dar la miologie abia dak ne explica, da pai sa ne lase sa disecam noi.
La ora "noastra" de disectie la membrul toracic , profa ne spune ca e prea uscat calul si diseca tot ea.Abia asteptam ora aia imi pregatisem bisturiul si pensa si asteptam sa fac si eu ceva, dar cand colo abia daca am taiat si eu o fascie.
Mi-e foarte frica sa nu cumva sa nu intru in examen din cauza ca nu suntem lasati sa disecam noi si nu avem cum sa repetam ceea ce invatam!!!
tragi bilet si diseci muschiul care iti pica.poti avea noroc ca cineva inaintea ta sa fii facut deja asta si in cazul asta tu trebuie sa-i spui care este muschiul.si cam atat.nu o sa va streseze prea mult cu disectia.
acum nu incerc sa te sperii, Dar nu stiu cum o fi la bio vegetala si bio animala, ca pe vremea mea nu erau sau nu se numeau asa. daca din nefericire ai examen la anato e cam naspa, sincer, de obicei se pica la colocvii in draci, nu trebuie sa te sperii il dai de cateva ori se plictiseste lumea de tine si intri in examen, aici e misto daca e scris dupa cum am auzit e oarecum usor dar practic foarte greu, daca ar fi oral e si mai naspa dar nu de alta dar dai nas in nas cu Predoi, la care sa nu te puna necuratu sa ii incurci ceva nu de alta dar te intoarce ca la ploiesti si te plimba prin toata anatomie si o sa ai impresia ca nu mai stii nimic. nu te plange ca nu ai apucat sa diseci nimic, nu e timpul pierdut, ai sa ajungi anu 3 unde dai de minunata disciplina care isi are resedinta chiar vis a vis de anato, adica morfopat unde tot o sa macelaresti cadavre dalea vechi de o sa iti intorci stomacu pe dos amintindu-ti de dulceata parfumului de la anato si ca sa iti satisfaci placerea de disectie in anu 6 dai de medicina legala care ghici tot cu cadavre se ocupa, si din alea vechi, imputite rau, apropo sa nu mananci inainte de disectie, nu de alta dar dai banii aiurea pe mancare, in rest timpul trece examenele se iau , nhu dispera mai ai cinci ani, vorba aia nu mai e mult pana vei fi doctor.
succes in sesiune![]()
mersi pentru sfaturi...acum tot ce imi ramane de facut este sa invat in continuare. Dar faza e ca nimeni, adica nici un profesor nu ne spune nimic despre cum sunt examenele, ce ne cere, pe ce sa ne axam, si probabil imi este frica de incertitudine si de misterul acesta. oricum multumesc tuturor despre sfaturi si o sa va zic cum a decurs prima mea sesiune![]()
Bafta tuturor!
in facultatea asta nu o sa iti zica nimeni ce sa inveti , ce sa aprofundezi.
trebuie sa stii totul uneori mai bine ca profesorul, nu trebuie sa ai asteptari . succes
Si chiar in aceasta situatie....e posibil sa piciPublicat initial de criss_vet2000
.. asa ca nu dispera....vara-i lunga ... .
apropo de examenul la miologie..am patit si noi faza cu disectia..nea- zis saptamana asta ca ne lasa sa disecam..si apoi tot profa a discat...la muschi..in afara de ce muschi este, unde are insertii si ce rol are mai trebuie sa stiu ceva?
Buna! As vrea sa stiu, daca aveti cumva, in formate pdf., doc. sau orice altceva, care poate fi trimis, cursuri sau carti. Le am pe majoritatea, dar daca mai sunt si lucruri in plus si vreti sa le trimiteti... De exemplu, cartea "Notiuni fundamentale de chimie", a dnei Pop, o are cineva, scanata si vrea sa o trimita?
La noi la anato in anu 1 nici nu a fost vorba de vreo posibila disectie...oricum nu a fost obligatoriu sa ai colocviul la miologie ca sa intri in examen....din cate am auzit si eu in anu 2 sem 2 se fac disectii....la vege e usor si la bio animala dar tb sa scrii toate subiectele ,makr putin....