+ Raspundeti subiectului
1 la 29 din 29 m.

Pot face studentii MV ceva pentru a ajuta cainii comunitari?

Discutia: Pot face studentii MV ceva pentru a ajuta cainii comunitari? din forumul Bucuresti (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Exista o lege. Exista ONG-uri. Exista tanti Panaitescu (care se da ca o trestie, dupa trend) de la fostul ...

Pot face studentii MV ceva pentru a ajuta cainii comunitari?

Exista o lege.
    Exista ONG-uri.
    Exista tanti Panaitescu (care se da ca o trestie, dupa trend) de la fostul ecarisaj.

Si cainii sunt de vina ca tara nu-i o floare...

Cand toti stau si se plang ca maidanezii, comunitarii, cainii nu au bunul simt sa se sinucida prin infometare, noi putem sa ajutam?

Sugestii, propuneri, comentarii?
    Orice!

2. .
    AUUUU! Ma sui pe pereti daca mai vad in multe locuri subiecte pe tema asta.
    Da ... puteti sa-i prindeti si sa-i sterilizati....pe cheltuiala voastra. Puteti sa-i luati acasa si sa dormiti cu ei in pat.....puteti sa-i calcati cu masina sau sa-i impuscati one-by-one. Puteti sa eutanasiati babele senile si domnisoarele de 50 ani care ii hranesc pe langa blocuri.... .
    Toata lumea plange de mila cainilor....dar de celelalte animale chinuite de ce nu se vorbeste??? Aveti idee cati cai au fost abandonati toamna trecuta....si au trecut prin iarna (aia care au reusit....nu toti) .. pe cont propriu?? Ati vazut cati cai sunt schingiuti de proprietarii lor???
    Aveti idee cate vaci au iesit din aceasta iarna doar piele si os...pentru ca nu a existat nutret???
    Dar hai sa plangem de mila cateilor comunitari.
    Parerea mea sincera este ca cea mai rapida, ieftina si sigura metoda de rezolvare a problemei cainilor comunitari este eutanasierea acestora.
    In CSV-ul meu am castrat gratuit in aceasta primavara 10 catele...apartinand unor familii cu venituri modeste (sau lipsa) . Mai mult nu am putut sa fac. Voi in afara de a va pune intrebari si a va lamenta .... ati facut ceva???

4. .
    Interesant cum stii ceva, dar nu-ti pasa. De ce nu spui tu cati cai, cate vaci, cate mate aruncate-n foc?

6. .
    e adevarat ca lumea nu prea stie despre caii care au fost lasati de izbeliste dar adevarul este ca numarul cainilor comunitari este mult mai mare si este o problema pentru care cineva ar trebui sa gaseasca solutii acuma pana cand numarul lor nu creste...am auzit de curand ca odata cu sumitul majoritatea cainilor au fost stransi iar unii proprietari de bloc au fost si au mai recuperat dintre ei semnand un contract prin care se angajeaza ca nu ii mai lasa pe strazi platind o amenda destul de mare in caz contrat nr maxim de caini adoptati fiind de 4 cu toate ca nu cred ca mai face cineva verificari pentru a vedea daca cainii au ajuns din nou pe strazi...

8. .
    Citat Publicat initial de catzelush cu parul cretz
    Interesant cum stii ceva, dar nu-ti pasa. De ce nu spui tu cati cai, cate vaci, cate mate aruncate-n foc?

Am sa te rog fara afirmatii personale ofensatoare. La urmatoarea abatere primesti ban. Multumesc pentru intelegere.
    Admin vetforum.ro

10. .

Of ...

Este interesant cum un medic veterinar poate sa afirme ca singura solutie este eutanasierea, dar am rog o sa-mi limitez comenatariile la atat noi in general oamenii ne lamentam, unii facem, altii nu facem nimic. Am castrat din banii mei destule catele de pe strada, am gasit si stapani atat pentru caini comuniatri cat si pentru mate pricajite, am mers sa vad cum arata un adapost de caini comunitari, am vazut ce insemna animale chinuite, am locuit la bloc si timp de 9 ani au existat 3 catei pe care lumea-i hranea si ei pur si simplu locuiau in vecinatatea blocului...am vazut multe. Am plans si mi s- a rupt sufletul sa vad caini zdrobiti de masina pentru ca nimanui nu-i pasa, dovada pura solutia "e simpla eutanasierea". Mi-e mila si de acei cai dar frate cine e de vina, hai sa fim seriosi tot noi oamenii. Vedem dar trecem cu vederea. Nu e asta singura solutie daca cineva ar face ceva, colega mea/colegul meu catzelus cu parul cret stie ce zice. Exista solutii dar suntem prea sictiriti de acesta problema, avem altele mai importante. Daca ti-e asa mila de animale hai sa-ti pun o intrebare simpla t-ai jucat vreodata cu un purcel de lapte?Te-ai jucat vreodata cu un mielusel?Nu-i asa ca vara ai mancat un gratarel ca deh asa era frumos...de animalele astea nu ti-e mila. Eu nu sunt vegetariana, dar extrapoland ideea de "IMI PASA DE CAI"( pentru ca sunt na animale utile ), de restul...?Hai sa nu mai fim cu toti ipocriti in a ne crede Dumnezei. Daca e sa facem ceva sa facem toate sunt suflete. Teoria e multa, la noi ne lipseste practica. Asta e mare gresala a Facultatii de Medicina Veterinara Bucuresti.

12. .
    Corleone putem face teoria chibritului la nesfirsit,dar vreau sa te intreb ceva:ai privit in ochi intr-un adapost un "comunitar"care a trait liber si acum zace intr-o boxa pe care o imparte de nevoie cu nu stiu citi amariti ai sortii ca si el?Daca-l respecti cum spui incearca pentru o clipã sa te pui in locul lui si fii sigurã cã ti-ai dori sfirsitul.A trait liber cu burta goalã supus unui stress poate mai mic decit grilajul de fier,spatiul limitat unde trebuie sa accepte de multe ori chiar daca nu vrea coltii vecinului de camerã.E inchisoare crunta pentru ei Corleone,ei care nu trebuiau sa calce in fecale si sa-si ducã viata asteptind doar"ora mesei"Oare nu suntem ipocriti ,lasi,plini de vanitate oferindu-le in schimbul libertatii o celulã unde-i privim printre gratii si spunem e mai bine asa decit in pericolul strãzii? Nu uita ca stramosii lui bateau kilometrii zilnic,crezi ca "au uitat" asta mai ales ca au gustat din libertate?

14. .
    Stai calm Avigi ! De cativa ani asta este un subiest la moda. Lumea tre' sa fie in trend.... .

16. .
    eu una ma gandeam ce-i drept undeva departe, pentru un proiect pilot cu noiile fonduri structurale folosite in deschiderea unui adapost unde sa vina voluntari sa aibe grija de caini pisici soareci vaci cai sau cine stie ce alte animale....dar a sunat alarma de la ceas si m-am trezit..... lucrul asta e aproape imposibil...ar fi posibil daca intre noi astia mici (studenti) si astia mari (medici) ar exista motivatie si vointa....nu mai faceti caz din ce se intampla cu prietenii omului cand de fapt noi nu ne mobilizam sa facem ceva.
    tota lumea intreaba de ce nu face cineva ceva?....e aflati ca noi suntem aia cineva

si inca o problema la toti medicii veterinari, sper sa nu ajung asa mai am ceva ani buni, care e faza cu eutanasierea peste tot asta e solutia la tot, nu are adapost eutanasiere, are displazie de sold eutanasiere, are 2 luni si a facut parvo eutanasiere blocaj renal, eutanasiere si asta s-au intamplat numai la cainii mei nu vreau sa ma gandesc si la altii.... urat fratilor urat!

18. .
    Asa cum ai invatat in facultate, sunt situatii fara iesire. Nu vorbesc aici despre displazie sau parvo. Uneori eutanasia e singura solutie. Sunt situatii dramatice in care desi prognosticul vital e ok, prognosticul economic e grav si ajungi la eutanasiere \ sacrificare. Suntem medici, iar viata si moartea fac parte din meseria noastra. eutanasia nu e o cruzime ci un act medical.

20. .
    1)" eutanasia nu e o cruzime ci un act medical " . Da, ai perfecta dreptate insa te rog sa ma scuzi ca viitor medic prefer sa incerc sa protejez o viata. Mi s-a intamplat sa am tangente cu eutanasieri in cazuri extreme si nu mi-a facut sa zicem o deosebita placere sa ma gandesc. Am intrat in facultatea asta ca sa salvez vieti nu sa le iau, asta e treaba lui Dumnezeu. Etica medicala iti da dreptul sa alegi, din cate stiu, sa faci sau sa nu faci eutanasierea. Este un act medical in momentul in care ai in fata ta un caz pierdut, pe cand astia de pe strada ar putea trai ani buni fiind sa zicem sanatosi. Sunt de accord ca vedem moartea, vedem si viata sunt lucruri imbinate insa eu nu mi-as ierta-o sa stiu ca am omorat un suflet care poate cumva intr-un fel bun, rau avea o sansa.
    2) in ceea ce priveste felul in care sunt tratati in adaposturi crede-ma am vazut, dar nu e din lipsa de bani, din lipsa de voluntari ci pur si simplu din indolenta si sa o zicem direct banii alocati pentru ei sunt in mare parte deversati in buzunarele "marinimosilor" care construiesc acele adaposturi ca deh trebuie si ei sa traiasca.
    Totul se rezuma la oameni nu la chibrite. Si eu ziceam ca tine ca tot ce ni se intampla este o mare teorie dar frate de noi depinde sa schimbam felul in care sunt tratate animalele din adaposturi, de noi depinde existenta unor institutii care sa se ocupe cu plasarea animalelor duse in adaposturi, de noi depinde ca viitorul sa fie mai bun. Noi stam aici pe forum si ne vaitam care cum cu nemultumirile lui, dar apliacatia concreta?
    Iar despre trend ma scuzi dar tot forumul acesta este o manifestare trenduita...ca sa zicem asa.

22. .
    Citat Publicat initial de Corleone Santina
    ...
    Iar despre trend ma scuzi dar tot forumul acesta este o manifestare trenduita...ca sa zicem asa.
    ?
    Admin vetforum.ro

24. .
    http://www.presaonline.com/stire/cop...zi,243346.html

Daca Doamne fereste , dacaera vorba de copilul meu.....imi luam pusca si iimpuscam primar / protectia animalelor / caini.

In secolul 21 am ajuns sa fim mancati de caini....doar pentru ca nu e frumos sa-i eutanasiem. Treaba cu eutanasierea se practica si in tari mai civilizate.

Vreti voluntari sa se ocupe de problema asta??? La noi o sa mai treaca mult timp pana vor exista. Omul intai trebuie sa-si poata asigura un trai decent...apoi se poate ocupa si de diverse probleme sociale. Nu pot sa ma duc 2-3 orela un adapost de animale si sa-mi chioraie matzele de foame...sau sa stiu ca acasa ma asteapta intretinerea / lumina / hrana ... .

26. .
    Nu este normal sa existe caini vagabonzi. De multe ori am fost aproape de a fi muscat de astfel de caini.
    Nu propun o exterminare a lor, nu sunt atat de crud si nici atat de radical dar nu pot fi lasati liberi pe strada.
    Exista legea care se aplica cum se aplica, exista persoane inconstiente care vin la adaposturile pt. animale si iau caini de acolo sub pretext ca ii adopta dar in realitate ii lasa in libertate inapoi pe strazi, sunt oamenii care ascund cainii, injura hingherii si nu ii lasa sa isi faca meseria, exista persoane care se razbuna pe acesti caini si ii otravesc... sunt destule cazuri de persoane muscate si dupa cum stiti chiar copii omorati de acesti caini.
    Daca va pasa cu adevarat de acesti caini atunci ati face mai mult decat sa vorbiti si sa faceti acuze. Puneti mana la treaba, adunati-va, faceti munca de voluntariat, strangeti bani si luati acesti caini de pe strada si gazduitii in casele sau in adaposturile voastre si aveti grija de ei asa cum va place. Si mergeti la cersit de fonduri si la televiziunile alea care stiu doar sa stranga liste de semnaturi sau sa faca reportaje de jale pt. cainii vagabonzi ca sa agite lumea si sa faca audienta.
    Autoritatile se ocupa asa cum pot de ei si nu sunt datori contribuabilii sa plateasca pt. acesti caini doar pt. a satisface mofturile unora.
    Ori dovediti ca sunteti in stare sa faceti ceva ori terminati cu lamentarile astea.

28. .
    Bine ai venit Shahinul'e pe forum.

O intrare in forta cu un sfarsit apoteotic:
    Ori dovediti ca sunteti in stare sa faceti ceva ori terminati cu lamentarile astea.
    Pentru asa o afirmatie intai ar trebui sa dovedesti ca tu ai facut ceva si a doua parca nu as incepe primul meu mesaj intr-o comunitate cu finalul de mai sus. Chestie de fines la obraz.

Acum ai dreptate in mare parte ca trebuie actionat. Ar fi fost un lobby foarte bun pentru asociatia medicilor veterinari sa aministreze un proiect care sa aiba ca finalitate disparitia cainilor de pe strada.
    De asemeni tot ei ar trebui sa gaseasca solutia optima.
    Poate ca ar ajuta imaginii MV ridicand prestigiul acesteia si in final poate chiar marind tarifele in cabinete ...

Ne mai si lamentam dar poate gasim si solutii. Uneori solutiile cele mai bune le auzi la coltul strazii si nu la televizor. Poate chiar aici.
    Admin vetforum.ro

30. .
    ultima fraza nu era adresata tuturor ci doar celor care "tipa" tot timpul in favoarea cainilor fara stapani dar nu fac nimic, inteleg ca dragostea lor e mare dar nu e suficient doar sa dai din gura. imi cer scuze daca cineva s-a simtit jignit dar eram putin cam obosit si m-am si lasat dus de val.
    referitor la solutia propusa cu proiectul gestionat de medicii veterinari nu stiu ce sa zic. castrarea este o solutie buna pt ca nu ar mai putea sa se reproduca si in timp numarul lor va scadea. unii doresc sa adopte din acesti catei dar cati dintre ei pot fi luati? cu siguranta nu toti. daca doar ii castram si apoi le dam drumu pe strazi iar nu este bine pt ca desi unii zic ca daca e castrat nu mai e agresiv acest lucru nu este adevarat. solutia oferita de guvern pare deocamdata in opinia mea, solutia cea mai buna. se face o triere a cateilor bolnavi incurabili sau agresivi, ofera o sansa celorlalti catei sa poata fi adoptati desi aceasta sansa este cam scurta dar finalul pt cei care raman este tot unul care poate fi numit exterminare pt ca in fond sunt omoriti chiar daca metoda utilizata este acceptata ca optima.
    sincer chiar nu stiu ce sa ofer mai bun. daca nu ar fi fost problema agresivitatii lor cu siguranta nu ar fi deranjat pe nimeni. de exemplu nu am auzit nimic de plangeri impotriva pisicilor fara stapan care sunt la fel de multe.

32. .
    [scuze dar nu gasesc butonul edit - probabil nu exista optiunea]
    pt ca subiectul este "Pot face studentii MV ceva pentru a ajuta cainii comunitari?" raspunsul cred ca e da. acum 2-3 ani erau niste studenti ai fmvb care mergeau in weekend la niste centre unde se adunau cainii fara stapani si participau ori chiar ei efectuau castrari. este o metoda prin care pot pune in practica si cunostintele teoretice asimilate. in facultate rar poate un student sa beneficieze de sansa efectuari unei castrari sau unei alte manopere chirugicale.

34. .
    Atata timp cat in Romania secolului XXI copii sunt omorati de cainii vagabonzi....atata timp cat in aceeasi Romanie mai mor inca oameni datorita turbarii transmisa de caini ... eu nu vad decat solutiile radicale.
    Cel putin in Bucuresti , problema cainilor comunitari isi are radacina in programul de sistematizare a Capitalei, impus de regimul comunist. S-au demolat mii de case, ai ramas pe strazi mii de caini. Nu accept ideea ca acesti caini sa fie adunati in adaposturi si intretinuti din banii nostri ai tuturor. Un copil primeste o alocatie de 40 Ron / luna. Oare cat ne costa lunar intretinerea unui caine comunitar intr-un adapost???
    Eu vad lucrurile intr-o maniera simpla, transanta si neagreata de majoritate. Exterminam ce avem acum si inasprim legislatia. Amenzi foarte mari pentru abandonul cainilor....obligativitate sterilizarii femelelor fara valoare reproductiva (centre de sterilizare sustinute material prin donatii , sponsorizari, fonduri guvernamentale si in care sa lucreze efectiv studentii...pentru ca in facultate numai "pilosii" au sansa de a pune mana pe bisturiu).....si altele.

36. .
    Vet, oare cat ne costa lunar intretinerea unui detinut in inchisoare sau a copiilor din orfelinate? Hai sa exterminam tot ce se poate si apoi sa inasprim legea...Da..e soluita cea mai buna..

38. .
    Vet,modul in care pui problema ma face sa ma intreb daca esti chiar veterinar.daca da,atunci ai tot respectul meu.desi iti sugerez sa incepem cu euthanasierea batranilor-sunt mult mai multi si isi iau pensiile din salariile noastre.ca sa nu mai vorbim de cei din azile care,la fel ca si cainii sunt un caz social,si trebuie exterminati primii.
    dupa cum bine a zis Eelyncka,si copiii din orfelinate,si detinutii traiesc tot pe banii nostri.ii trecem urmatorii pe lista.mai raman cersetorii,oamenii fara adapost ,care ne incurca si ei,desi nu ataca in haita ca si cainii,sunt destul de murdari si produc disconfort societatii perfecte in care traim.desi fata de ei am putea manifesta o oarecare clementa,avand in vedere ca nu traiesc pe banii nostri.in nici un caz nu ne vom obosi sa ii strangem in adaposturi sociale,sa le gasim de munca si sa ii reintegram-asta e pe bani(adica banii nostri).
    imi cer scuze pt.categoriile pe care le-am uitat,care nu produc si traiesc din veniturile noastre.celor pe care i-am mentionat ,precum si cainilor vagabonzi ,le doresc o moarte usoara,pentru ca oameni ca Vet vor avea grija sa scapam de ei si astfel sa creem o societate mai buna. :shock:

40. .
    batranii care traiesc pe banii nostrii au muncit pana sa ajunga la batranete deci au adus un aport societatii. copii din orfelinate sau nu, nu pot munci dar vor munci cand vor deveni maturi iar noi vom primi pensia din banii lor. niciuna din cele doua categorii nu reprezinta o amenintare... nu musca. cate despre detinuti fac si ei anumite munci in inchisoare iar restul banilor publici din care sunt intretinute locurile de detentie sunt justificati prin nevoia societatii de a pedepsi faptele lor si a spera la o indreptare.
    dupa cum am spus mai sus "nu am auzit nimic de plangeri impotriva pisicilor fara stapan care sunt la fel de multe", problema cainilor fara stapan este agresivitatea, faptul ca ataca oamenii.
    corvette si eelyncka spuneti ce ati facut pt acesti caini fara stapani, ati dat bani unor organizatii care se ocupa de protectia lor, ati participat la intretinerea lor in niste centre facand munca de voluntariat, altceva? nu am bani si nici timp pt a face munca de voluntariat dar ma astept ca cele mai bune idei referitoare la aceasta problema sa vina din artea celor care ii apara cu inversunare.

42. .
    da,am facut destule pt.acesti caini.doar pentru ca nu i-am aruncat eu pe strada nu inseamna ca nu sunt responsabila de soarta lor.am fost in adaposturi,am ajutat cu ce am putut,am dat paturi,mancare,castroane si altele.am adoptat caini (7)si restul i-am tinut provizoriu ,pana le-am gasit un stapan.ii deparazitez si ii hranesc de cate ori am ocazia.toti apropiatii mei au directionat 2% din impozit adaposturilor de animale.acum nu mai am timp sa fac voluntariat,dar am facut.nu ma bat cu pumnii in piept ca sunt o aparatoare a lor,dar fiind in breasla presupusilor "iubitori si ocrotitori de animale"dezaprob cu tarie solutia uciderii,pt.ca omul nu este si nu va fi vreodata stapan pe alta viata decat pe a sa.ne-am insusit drepturi care nu ne apartin,de aceea am ajuns unde suntem.
    referitor la parerile tale,shahinule,pot doar sa te asigur ca nici unul din noi nu isi va lua pensia pe banii celor din orfelinate.vor exista pensii private. :wink:

44. .
    v-ati intrebat vreodata de ce cainii ataca oamenii?nu cumva omul prin comportamentul sau i-a indepartat si i-a salbaticit?am vazut caini ucisi,batuti,arsi,mutilati,am vazut atrocitati comise de nimeni altul decat de om..ma cutremur de fiecare data cand vad ce bestii,si nu oameni,traiesc printre noi.si atunci ma intreb...de ce sunt oare cainii agresivi?doar pentru ca au nesansa sa fie in preajma omului.pisicile sunt mult mai agile si mai rapide,dar si mult mai inteligente ,pt.ca se feresc cat pot de oameni.de aia nu reprezinta o amenintare.
    nu mi s-a intamplat niciodata sa fiu atacata de caini,desi am avut si am in continuare contact cu o multime dintre ei.ma mir de fiecare data cand aud de cate un caz gen"cainii au atacat un om" .ma mir si atat.nu sunt revoltata,nici speriata,si in nici un caz nu ma gandesc ca ar putea fi copilul meu cel atacat de caini.pentru ca il voi educa si il voi invata ca nici un animal nu face rau decat atunci cand este nevoit sa se apere.

46. .
    Citat Publicat initial de corvette
    nici un animal nu face rau decat atunci cand este nevoit sa se apere.
    Pe bune??? Spiritul de haita nu are legatura cu autoapararea. Si am vazut caini organizati in haita.
    Asta cu nici un animal nu face rau.......e poveste de adormit copii. E drept ca trebuie sa sti sa infrunti cainii...dar nu poti sa ceri asa ceva unui copil de 6 ani sau unui batran neputincios. Pana la urma alegerea ne apartine...alegem oamenii sau cainii. Ca medici veterinari, chiar prin natura meseriei noastre, avem mai multa raspundere fata de viata semenilor nostrii decat de cea a cainilor.
    In Bucuresti, zilnic sunt muscati de caini ~ 60 de oameni. Pe astia cine ii apara??? Cainii au mari aparatori in domnisoarele de varsa a 2-a si cu chisturi foliculinice.....dar cei care ajung sa faca tratament antirabic...de cine sunt aparati?
    Realizati ce inseamna dpdv economic tratamentul pentru cei ~1.800 oameni muscati intr-o luna???

48. .
    cred ca exagerezi cu cei ~ 60 de oameni.

50. .

52. .
    v-ati intrebat vreodata de ce cainii ataca oamenii?nu cumva omul prin comportamentul sau i-a indepartat si i-a salbaticit?
    nu cumva omul prin comportamentul sau i-a domesticit? acum acesti caini nu fac altceva decat sa revina la natura. ei ataca pt. ca isi apara teritoriul, puii, sursa de hrana...

ma mir de fiecare data cand aud de cate un caz gen"cainii au atacat un om" .ma mir si atat.
    eu ma mir ca ai putut afirma asa ceva.

o idee ar fi ca toti cainii aflatii in posesia cuiva sa fie declarati si inregistrati, asa cum se procedeaza cu animalele de productie. sa se faca o baza de date cu acestia si sa se monitorizeze de la nastere la deces pt. a se preveni abandonarea acestora pe strazi.

54. .
    saptamana viitoare pe 13 05 2008 Legea Marinescu II va intra in dezbateri la Comisia de Adminisratie....Nu va temeti de cifra 13 deoarece, ghinionul o sa fie pt. cei care vor ramane fara afacerea gestionarii cainilor fara stapan.
    Dar asta depinde insa de cat de multi vom fi martea viitoare la Camera Deputatilor.
    Nu uitati afacerea la care ii fortam sa renunte e una de proportii uriase si ca sa reusim acest lucru trebuie sa demonstram prin prezenta ca suntem o FORTA DE CARE TREBUIE SA TINA CONT.
    Trebuie sa ne strangem de o suta de ori mai multi decat am fost martea trecuta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
    Marti 13 05 2008 orele 11 veniti in parc la Izvor vis a vis de Camera Deputatilor.

56. .
    Citat Publicat initial de corvette
    Vet,modul in care pui problema ma face sa ma intreb daca esti chiar veterinar.daca da,atunci ai tot respectul meu.desi iti sugerez sa incepem cu euthanasierea batranilor-sunt mult mai multi si isi iau pensiile din salariile noastre.ca sa nu mai vorbim de cei din azile care,la fel ca si cainii sunt un caz social,si trebuie exterminati primii.
    dupa cum bine a zis Eelyncka,si copiii din orfelinate,si detinutii traiesc tot pe banii nostri.ii trecem urmatorii pe lista.mai raman cersetorii,oamenii fara adapost ,care ne incurca si ei,desi nu ataca in haita ca si cainii,sunt destul de murdari si produc disconfort societatii perfecte in care traim.desi fata de ei am putea manifesta o oarecare clementa,avand in vedere ca nu traiesc pe banii nostri.in nici un caz nu ne vom obosi sa ii strangem in adaposturi sociale,sa le gasim de munca si sa ii reintegram-asta e pe bani(adica banii nostri).
    imi cer scuze pt.categoriile pe care le-am uitat,care nu produc si traiesc din veniturile noastre.celor pe care i-am mentionat ,precum si cainilor vagabonzi ,le doresc o moarte usoara,pentru ca oameni ca Vet vor avea grija sa scapam de ei si astfel sa creem o societate mai buna. :shock:
    ) **** Retine faptul ca tu ca medic veterinar ai in primul rand ca responsibilitate viata si sanatatea semenilor tai, abia apoi bunastarea animalelor. E tragic daca tu pui pe picior de egalitate maidanezii cu asistatii social sau cu pensionarii.
    Am auzit o gramada de cazuri despre caini care au muscat oameni....inca nu am auzit despre oameni care au muscat caini (lasand la o parte dezaxatii care chinuiesc animalele).
    Dar ar fi o idee sa scapam de pensionari si alte categorii....si sa putem intretine tomberonezii in conditii de lux....daca ata iti face placere. Nu ai decat sa militezi pentru acest scop... .

58. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

1. Discutii pentru studentii veterinari din Bucuresti
    De Tatal lor in forumul Bucuresti
    Raspunsuri: 44
    Ultimul mesaj: 06-01-12, 15:28
  2. Discutii pentru studentii veterinari din Timisoara
    De Tatal lor in forumul Timisoara
    Raspunsuri: 20
    Ultimul mesaj: 27-03-11, 14:47
  3. CAINII COMUNITARI
    De iulian in forumul Activitati civice
    Raspunsuri: 8
    Ultimul mesaj: 08-02-08, 21:50
  4. cine ma poate ajuta?
    De laura in forumul De unde si ce invatam?
    Raspunsuri: 4
    Ultimul mesaj: 04-04-07, 23:01
  5. ANSVSA face stiri
    De Tatal lor in forumul Ce se mai aude?
    Raspunsuri: 0
    Ultimul mesaj: 23-02-07, 15:36

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare