Este adevarat ca un sistem e destul de important dar el poate fi fraudat oricand daca exista dorinta. Astfel intrarea cu dosar ar putea fi buna daca evaluarile de pana atunci s-ar face corect si examenele ulterioare ar elimina studentii inacceptabil de performanti.
De asemeni un sistem cu admitere poate fi fraudat si el.
Si este din ce in ce mai mutl evitat pentru ca notele obtinute sunt sub pragul de 5 daca s-ar corela cu notarea 1-10 sistemele cu puncte de acum ( sub 5 din cate stiu eu plecai la plimbare si daca erai primul pe lista)
Sunt de acord cu tine dar problema e destul de complicata. Doar schimbarea sistemului nu cred ca va avea rezultate. Trebuie schimbate mentalitatile oamenilor. Si nu incercand sa ii convingi sa si-o schimbe. Ci prin exemplu personal. Si daca sunt suficient de multi....
Hmm complicat

LinkBack URL
About LinkBacks

Raspundeti cu citat
Buna, Corleone! Eu sunt de acord cu parerea ta! Pacat ca e greu de infaptuit, deoarece selectia naturala pretinsa de tine nu se poate infaptui decat cu doua conditii: prima este legata de un aspect atins de Tatal lor (schimbarea mentalitatii - poate cel mai greu lucru de infaptuit!) si faptul ca nu cred ca cineva va dori schimbarea sistemului de admitere, indiferent cine ar fi castigat alegerile. Dupa cum vezi, aspectul economic si mai exact colecta de fonduri pentru facultate sunt foarte importante in vizunea celor care gestioneaza facultatea si a celor care au lansat acest sistem, in speta eu cred ca se va pastra mult timp de-acum incolo sistemul acesta care aduce 400 de studenti in anul I, o mare parte atrasi si de admiterea pe baza de dosar (un lucru la indemana oricui aproape!)