+ Raspundeti subiectului
1 la 14 din 14 m.

Reinstaurarea admiterii pe baza de examen

Discutia: Reinstaurarea admiterii pe baza de examen din forumul Bucuresti (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Cum am observat multi dintre noi criticam generatiile intrate pe dosar. Desi fac parte din prima generatie intrata pe ...

Reinstaurarea admiterii pe baza de examen

Cum am observat multi dintre noi criticam generatiile intrate pe dosar. Desi fac parte din prima generatie intrata pe dosar consider ca examenul la o astfel de facultate este in mod evident necesar. Poate par naiva dar este o facultate care scoate chipurile din noi medici, acele persoane nobile care au ca principal scop salvarea unor vieti. Traim in secolul in care banii ne guverneaza, in care copii dau spagi sau traiesc prin pilele lui mami si a lui tati ( nu spun asta cu rautate ), este doar o constatatare privind copii care invata in camin in galagie si stres pentru o nota nobila si se duc in ziua examenului si iau un banal 7, iar altul vine nu stie nimic si ia 9 chiar 10 uneori. Daca toti cei care n-am inversunat pe acest forum intr-o anumita topica am lua masuri pentru ceva cu adevarat etic si moral cum este examenul sau demiterea profesorilor care i-au spaga cum ar fi MV-ul? Va spun eu s-ar face o selectie naturala si din totalul studentilor ar ramane probabil cei care merita cu adevarat sa fie medici si cu siguranta am avea mai multe de invatat si poate ne-am apropria de ceea ce vedem ca se intampla cu medicii din afara.Dar cum nu vom face acest lucru ever din frica si teama ca cineva mai sus pus ne va deturna, aceste lucruri raman la rangul de topica.Sunt curioasa sa aflu daca macar o persoana imi impartaseste parerea...

2. .
    Este adevarat ca un sistem e destul de important dar el poate fi fraudat oricand daca exista dorinta. Astfel intrarea cu dosar ar putea fi buna daca evaluarile de pana atunci s-ar face corect si examenele ulterioare ar elimina studentii inacceptabil de performanti.
    De asemeni un sistem cu admitere poate fi fraudat si el.
    Si este din ce in ce mai mutl evitat pentru ca notele obtinute sunt sub pragul de 5 daca s-ar corela cu notarea 1-10 sistemele cu puncte de acum ( sub 5 din cate stiu eu plecai la plimbare si daca erai primul pe lista)

Sunt de acord cu tine dar problema e destul de complicata. Doar schimbarea sistemului nu cred ca va avea rezultate. Trebuie schimbate mentalitatile oamenilor. Si nu incercand sa ii convingi sa si-o schimbe. Ci prin exemplu personal. Si daca sunt suficient de multi....

Hmm complicat
    Admin vetforum.ro

4. .
    Subscriu la parerea colegei de forum! Buna, Corleone! Eu sunt de acord cu parerea ta! Pacat ca e greu de infaptuit, deoarece selectia naturala pretinsa de tine nu se poate infaptui decat cu doua conditii: prima este legata de un aspect atins de Tatal lor (schimbarea mentalitatii - poate cel mai greu lucru de infaptuit!) si faptul ca nu cred ca cineva va dori schimbarea sistemului de admitere, indiferent cine ar fi castigat alegerile. Dupa cum vezi, aspectul economic si mai exact colecta de fonduri pentru facultate sunt foarte importante in vizunea celor care gestioneaza facultatea si a celor care au lansat acest sistem, in speta eu cred ca se va pastra mult timp de-acum incolo sistemul acesta care aduce 400 de studenti in anul I, o mare parte atrasi si de admiterea pe baza de dosar (un lucru la indemana oricui aproape!)
    Din pacate. asta e realitatea! ...

Dar sunt de acord cu ideea ta (nu sunt chiar persoana de la care asteptai un acord, nu? :lol: ), ar fi ceva excelent! Pacat ca e utopic..nu ai sa vezi darwinismul dorit in facultatea noastra!

6. .
    Problema lipsei unei selectii riguroase la admitere este destul de spinoasa. Din discutiile cu diverse "cadavre" didactice, am inteles ca fiecare generatie tinde sa fie mai jos decat precedenta. Meseria asta oricum cade (daca nu deja a cazut) in derizoriu si mercantilism.
    In afara de acest aspect ... 400 medici / serie este enorm si acest numar nu este corelat cu necesarul pietei. Dar facultatea va ia banu' si asta e tot ce conteaza pentru ea!

8. .
    da, dar multi intra, putini ies
    in grupa mea la inceput eram 23-24..acum am mai ramas 17..si nici macar nu s-a terminat prima sesiune
    inclin sa cred ca pana in anul 6 tot ne vom imputina

10. .
    Citat Publicat initial de Vet
    ......fiecare generatie tinde sa fie mai jos decat precedenta. Meseria asta oricum cade (daca nu deja a cazut) in derizoriu si mercantilism.
    In afara de acest aspect .......
    Este o situatie generala in toate facultatile.
    Invatamantul nu mai e o prioritate pentru tinerii de acum. (vezi modele Becali, Irinel ....)
    Admin vetforum.ro

12. .
    daca invatamantul nu e o prioritate,a tunci ce e? si cum se gandesc ca vor razbate in viata studentii pe care invatatul nu a fost, nu este si pote nici nu va fi vreodata o preocupare? sau mergem pe ideea ca in fcaultate nu s einvata nimic si ne apucam de invatat dupa aceea?

14. .
    Invatatul este din pacate un rau necesar pentru cei care vor sa fie cu adevarat medici. Si aici este o polemica care se leaga tot de sistem din nefericire. Noi studentii din Romania invatam medicina veterinara cum se invata in anii '60, nu s-a schimbat cu nimic mentalitatea si felul in care ni se preda nu mai vorbesc de celebrele manuale ingalbenite de vreme. Recunosc exista desigur si manuale reeditate sau mai bine zis recopiate prin dorinta cadrelor nostre didactice de a-si arata suprematia in domeniu.Existe deasemnea cazuri in care materia se obliga sa dezvolte o noua abordare. Presupun ca nu sunt singura care a fost curioasa sa vada ce se intampla cu medicina inafara granitelor Romaniei, presupun ca nu sunt singura care mi-am gasit refugiu in carti externe de ultima ora, presupun ca nu sunt singura care s-a scarbit in laboratorul de anatomie de regulile aplicate si standardele de igiena dar aici cred ca intru intr-o alta discutie si mai complicata. Referitor la legendele cu ramasul a 50 din 400 etc. Cati dintre ei crezi tu colegul meu student ca sunt capabili sa fie cu adevarat medici. Iti zic eu 1 sau 2 din aia 50. Restul fara sa jignesc pe nimeni fie sunt din categoria sustinuti de mami si tati pentru un cabinet in care toata viata vor activa ca patroni de cabinet dar vor fi incapabili din punct de vedere medical doar cu diploma in perete, unii vor fi cei care vor merge pe pile si vor ajunge sa lucreze in domeniu insa va imaginati ce fel de medici vor fi, altii vor lucra in cu totul alt domeniu decat medicina, cativa sa zicem vor incerc asa invete ceva dupa facultate pentru ca poate n-au avut norocul celor 3 categorii anterioare (sunt cei cu 5 pe linie in timpul facultatii sa zicem) iar ultimii 2 aia medici, unul probabil va fi medic cu adevarat si va invata toata viata, iar celalalt va lucra undeva gandindu-se tota viata de ce a facut facultatea asta. Multi dintre voi o sa spuneti ca sunt prea caustica, sceptica in ce priveste integritatea si cunostintele dobandite in facultatea noastra, dar sincer realitatea e foarte trista din punctul meu de vedere. Tot ce am scris aici din nefericire e un adevar statistic. Ne ramane doar speranta ca noi ce activam pe acest forum sa facem diferenta si sa crestem numarul 1 al acelui student care va fi cu adevarat medic si-si va dedica viata acestei meserii nobile, cel putin nobile din punct literar.

16. .

eu m-am saturat...

Eu m-am saturat sa tot aud cat de incapabile sunt generatiile care vin dupa noi...sincer, credeti ca despre noi s-a spus altceva?!haideti sa fim seriosi...oricum in Romania nu cred ca o sa fie vreodata o admitere corecta, indiferent ca este pe baza de concurs sau dosar, deci discutia de mai sus devine complet inutila...

18. .

Moralitate si etica. Viitorul suna bine.

Eu nu am spus ca generatiile care ne vor preceda vor fi din ce in ce mai rele. In popor se zice ca fiecare gradina cu flori are buruienile ei ( la noi in facultate cresc mai repede aparent, atata tot ). Ar putea sa ne precede elevi de o mie de ori mai sclipitori ca noi. Eu am vorbit de actual, de prezent. De ce te-ai saturat crezi ca noi nu suntem satui? Iti zic eu cred ca toti de pe acest forum suntem satui sa ne dorim un "mai bine". Nu e vorba de Romania aici ca nu globalizam problemele unei societati ci problemele MV-ului. Imi sustin parerea ca o admitere scrisa pe o foaie de hartie e mult mai valorosa decat o copie dupa diploma de la bacalaureat. E mult mai simplu sa intre 400 de elevi, cu cat s-a facut acum taxa ca nici nu stiu 2400 sau 2500RON / an, decat sa intre 25 de elevi cu o patalama minima necesara pentru a dori cu adevarat acesta facultate. Iar despre fraude poate ai dreptate nimeni nu o sa faca nimic. O sa stam cu mainile in san si o sa privim ce frumos e cerul intr-o seara de vara, in luna august cand se dau restantele, il vom vedea pe x si y cum trece fericit pe langa noi zicand a pei eu n-am restanta si vom intreba de ce si el ne va zice a pei stii ca nu stiu care z o stie pe aia si cu un parfum am rezolvat-o. Hai sa fim seriosi chiar vrei un asemenea viitor pentru studentii ce ne vor preceda? Sincer eu m-am saturat sa inchid ochii la astfel de situatii. Am avut animale ucise cu zile de medic care habar n-aveau sa puna o branula si terminasera facultatea. Sunt o persoana care priveste in viitor si daca asta e viitorul atunci fratilor si susurorilor haideti o eutanasie in masa ca oricum vom fi niste nulitati daca acceptam din moralitate si etica asa ceva.

20. .

..pacat..

admiterea pe baza de dosar e cea mai buna dovada ca in fmv Bucuresti "ne facem ca facem".oamenii intra nu slab pregatiti,ci penibil de slab pregatiti,(exemplu:oameni care in anul I scriu clorul cu simbolul C,si altele.. :shock: )care au venit "de la uman"si nu stiu saracutii chimie..e vai si amar de profesia asta si de bietele animalute in slujba carora ne punem viata si anii de studentie.pacat ca nu se ia atitudine si nu se testeaza macar printr-o testare cunostintele minimale necesare unui student care se vrea viitor medic veterinar.un examen de admitere nu omoara pe nimeni(mai ales ca in 6 ani de facultate sa tot dai examene),dar probabil ca sunt alte interese la mijloc si oamenii care ingroasa randurile spagarilor din seriile de 400 de studenti au si ei rolul lor..

22. .
    Din pacate nivelul materiei prime (absolventii de liceu) a scazut dramatic.
    Ca ii alegi cu examen sau cu dosar e deja o treaba de finete.
    Admin vetforum.ro

24. .
    Daca ar conta efectiv materia cenusie si nu materia din buzunare...admiterea s-ar face pe baza de examen. 50 de oameni care sa merite sa intre se vor gasi oricand. Dar de ce sa ai 50 de studenti buni ... fara sa-ti aduca nici un venit cand poti sa ai 400 de studenti mediocrii -----> slabi care sa-ti aduca ceva bani .

26. .
    good point! si la cat de mare e foamea in facultatea asta nu cred ca se va schimba ceva prea curand! 8)

28. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare