Aia a lui Predoi nu e prea buna din cate stiu eu. Exista una buna scrisa de Vasile Cotofan si care se numeste "anatomia animalelor domestice.Aparatul circulator.Sistemul nervos." Nu stiu daca se mai gaseste de cumparat. Eu o am xeroxata.
Discutia: Carte de Anatomie Comparata cu nervii si organele de sens? din forumul Cluj (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Bunaziua, as vrea sa gasesc o carte de anatomie comparata de neurologie (cu nervii si organele de sens defapt) ...
Bunaziua, as vrea sa gasesc o carte de anatomie comparata de neurologie (cu nervii si organele de sens defapt) pentru ca numa asta imi lipseste si nu prea gasesc in franta sau in belgia. Am colectia "Anatomie comparee des animaux domestiques, Robert BARONE, dar tomul VII care trebuia sa trateze de acest subiect nu o sa iese pentru ca autorul este prea batran... Cunoasteti o referinta cu ceva din genul asta? Daca nu daca este o carte care cuprinde macar nevii sau organele de sens in romaneste nu ma derangeaza tocmai, mi-ar permite sa nu uit! :wink: Ce de la Predoi trateaza bine de acest subiect? are cineva niste poze cu schemele din aceasta carte pentru ca m-ar interesa s-o cumpar!
Mersi
Aia a lui Predoi nu e prea buna din cate stiu eu. Exista una buna scrisa de Vasile Cotofan si care se numeste "anatomia animalelor domestice.Aparatul circulator.Sistemul nervos." Nu stiu daca se mai gaseste de cumparat. Eu o am xeroxata.
Vreau sa se inteleaga foarte bine un lucru : NU SUNT FAN PREDOI! Nici pe departe, chiar daca il cunosc si il apreciez ca om si profesor. Am o intrebare : de ce cartea lu' Predoi nu e buna? Daca ai invatat din ea tot si o poti combate....ok ....eu nu am capacitatea asta ! Eu ca practicant al profesiei, va spun ca uneori (rar...ce-i drept)....bag cd-ul cu cartile lu' Predoi ca sa ma lamuresc asupra unor aspecte....si nu ma dezamageste niciodata. Tineti cont de faptul ca schemele sunt facute de Belu...care e bun pe treaba asta. Oricum nu putem spune ca sunt cartile lu' Predoi...pentru ca asta (ca multi altii) a facut carti din carti...deci nu are nimic nou sau original...ci a preluat de la clasici sau de pe afara...si a incercat sa adapteze. Dar spune ca Predoi nu e bun in momentul in care il poti combate ... .Publicat initial de hag
poate m-am exprimat eu gresit.si cred ca parerile sunt impartite.prefer desenel lui dumitrescu.
Ma enerveaza, m-am uitat pe situri de librarie pe internet si nu se poate comanda din strainatate, chiar daca pun adresa de la bunicii mei, cred ca adresa IP sau mailul cu ".fr" nu functioneaza....
cred ca putem sa-ti trmitem noi daca vrei neaparat.sau poti sa ne faci o vizita
Da, pentru vizita, sper sa viu macar o zi la cluj asta vara. Avem o gramada de vizitat deja si o sa fiim cu trenul... :?
Mi-ar trebui pentru anul asta cartile, am niste examene in Iunie si ultimile disectii (cainele si porcul) incepund din februarie...
Daca nu mersi mult pentru propunere!!! Trebuie sa fiu sigur ca nu ajunge nimica timp de 1 sapt la bunici, normal nu, pentru ca ar fii trebuit sa primesc un mail de confirmare si nimica nu ajunge, si daca nu, daca puteti sa-mi trimiteti o adresa si preturile cartilor si pentru transportul pina in Belgia, trimit banii prin posta si cand ajunge puteti sa trimiteti cartea? Care cursuri imi sfatuiti fiecare pina la urma? Vasile Cotofan, dumitrescu sau Predoi-Belu pentru nevii si organele de sens?
Vasile Cotofan. Eu asta zic si este cartea recomandata de profu meu cu care fac laboratorul.eu zic ca e buna.numai ca nu stiu daca mai gasesc editata.o sa ma interesez.Daca nu, ti-o xeroxez si ti-o trimit asa.este ok?
foarte bine si xeroxata, nici o problema! Mersi mult! zii mi cat costa totul cand te ai interesat si adresa ta si iti trimit banii. Fain sa se poata schimba informatii intre studenti asa!
Nomenclatura care este pe cartea lui cotofan? Adica de exemplu sa zice N.pneumo-gastric sau vag (X)... Nu stiu daca sunt ca si aici 2 nomenclaturi, In orice fel, eu am invatat amandoua. S-o schimbat deja de 3 ori in 30 de ani o data una, o data alta... Mai ales ca francezi tin la nomenclatura franceza, dar belgienii nu le derangeaza sa treaca la cea internationala... :twisted: hihihi![]()
tie ti-ar trebuii ceva cursuri mai special? Am un CDu de Histologie in limba franceza cu o gramada de lame. Am si un CDu cu anatomia calului (o primit un premiu pentru ca este bine facut).
Daca vrei ti le trimit pe gratis in plus de banii, nu ma derangeaza, ar fii cu placere.
ti-am trimis mail.nu ai activata optiunea "mesaj privat"
ma bag si eu....cea de la cluj cu organe de simt este simpluta...adica daca vrei ceva stil COCO- cei de la cluj stiu ce inseamna asta- poti sa o vezi si pe asta...
am vazut cartea celor de la Timisoara..tot ceva simplu, fara pretentii...
ramane Cotofan care, se pare, are cea mai completa carte de la noi...
sunt interesat de cd-ul ala cu anatomia calului...ce s-ar putea face cu asta? nu cumva e cel cu prof.Barone la careva facultate din Italia? daca nu, pun si eu la dispozitie asa ceva..
haideti sa povestim, poate se pot pune pe torente sau pe site de upload...
CD-ul cu calul este facut de departamentul de Anatomie de la FMV Liège (Belgia) unde sunt eu, care era tinut de Prof. Bernard Collin pina in anul trecut. El o facut o gramada de carti, atlas de anatomie comparata, anatomia cal, caine, oaie. Cartile lui sunt utilizate si de studentii din Franta, dar din pacate nu sunt toate animalele. O plecat in pensie acuma, am fost ultima promotie care o trecut cu el, dar mai am inca neuro-anatomia si topografia anul asta cu noua profa. Trimit CD-ul la Bucuresti maine, lui hag, deci se poata aranja printre voi poate...?
Barone este un prof de la scoala de la Lyon in Franta. Este probabil intre cei mai renumiti din lume, o facut si el o gramada de carti, mai ales seria de anatomia comparata (cal, vaca, oaie, capra, caine, pisica, iepure, porc si OM!!!), premiat de academiile de medicina umana si veterinara franceze!!! in 7 tomuri (ultimul nu o fost publicat, pentru ca e in pensie de cam 20 de ani deja dar o mai lucrat la tomul 5 si 6), am auzit ca o piedut 10 ani de lucrari pentru ca cineva o fii furat si spoliat ce o facut. O colaborat cu un Prof de la Facultatea din Bolonia (Italia) pentru neuroanatomia 1 (tom 6) (Sistem nervos central), poate ca el o sa gate ultimul tom, dar nu se stie inca exact... Am lucrat toata vara ca sa cumpar cele 6 tomuri (350€)!!!!! :cry:
sigur, dupa ce ajunge cdul la mine pot sa fac copie ceva si sa ajunga si la tine, lecitocelu.
am trimis pachetul azi dimineata. Am mai pus inca citeva "bonus"![]()
ok,atunci sunt nerabdatoare.o sa-mi urmaresc cutia postala.
hei Hag,,,,daca nu e prea mare deranjul as fi si eu interesat de o copie dupa acel CD.![]()
da, m-ar interesa si pe mine...daca se poate :roll:
se poate.numai ca nu stiu cand o sa fac asta.sunt 2 cduri cu cursuri interesante.ori o sa le pun la share pe dc sau asa ceva ori o sa ne vedem prin fac.acum sunt putin bizi.sper sa nu va suparati.
nu ma supar.... nu e absolut nici o graba... daca vreodata esti in facultate si le ai cu tine..let me know...ca eu oricum am mereu laptopul la mine si le copiez usor![]()
mersi inca o data!
As vrea sa-ti mai zic inca o data mersi Hag, pentru ca cartea este foarte bina facuta si foarte clara! Am completat cu niste scheme dintr-o carte engleza, acuma este perfecta hihi! Termenii sunt aproape aceleas in afara de vre-o 10 nervi numa!
Daca mai doriti un curs mai special sa-mi ziceti, o sa incerc sa le pun undeva pe net sau sa le trimit. Cred ca mai am ceva cursuri de chimie anul 1 (un CD-u), biochimie anul 2 si 3, si citeva diapozitive de fiziologie din anul...si Patologie anul 4 sau 5 nu mai stiu mai am daca vreti...
Totul in limba franceza bine inteles!
Servus!
hag, nu ai cumva timp sa le urci pe un torent? nu de alta dar cred ca ar fi cea mai valabila varianta, mai ales ca vad ca ar fi posibili destui de multi seeders....
daca nu, vedem noi cum sa facem cu ele...poate prin posta?
ok ma gasiti pe dc pe huburile: mix.gotdns.org:411, la-bodega-cu-gratar.xboss.ro, romania3.zapto.org:411, blacksharing.no-ip.org:411 nu nickul "[RO][B][TU-NET]sis" le-am pus la share. sper sa reusiti sa le luati asta seara.sunt in folderul facultate.probabil ca maine o sa sterg postul acesta.
si cand te conectezi? Ca eu nu reusesc sa ajung la calc tau... T_T
la de 19:30 dcul meu este deschis.nu stiu cum de nu poti sa ajungiacum o sa inchid pt ca vreau sa dorm.vedem maine.
mai..nici eu nu te-am gasit :-??
Hag, crezi ca ai putea sa imi trimiti si mie CD-ul cu anatomia calului? Iti multumesc!
incearca sa iti activezi mesajele private sau mailul ca sa putem vb acolo.stabilim un moment in care intram amandoua pe un hub si il iei de acolo.
mi l-ai putea da si mie?
desigur.stai putin sa vb si cu roxana si stabilim.eventual sa ai si tu activat mesajul privat sau mailul ca sa pot sa te anunt.
Din pacate nu gasesc optiunea de activare a mesajelor private. iti dau mail-ul meu: shtrumpf_mo @ yahoo. com